La Generalitat defén la prioritat del corredor mediterrani per la costa davant d'altres propostes

Així ho ha sostingut el conseller de Política Territorial, Arcadi España, aquest dimecres.

Per al govern valencià deu prevaldre el traçat que uneix Algesires, Granada, Múrcia, Cartagena, Alacant, València i Castelló amb Catalunya i la resta d’Europa
Per al govern valencià deu prevaldre el traçat que uneix Algesires, Granada, Múrcia, Cartagena, Alacant, València i Castelló amb Catalunya i la resta d’Europa / Europa Press

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha defensat aquest dimecres que per a la Generalitat és prioritari el traçat del corredor mediterrani per la costa, que avança per Alacant, per unir tota la Comunitat Valenciana amb Europa. Ho ha fet davant del debat generat els últims dies sobre altres traçats des d’Algesires.

Així, per al govern valencià deu prevaldre el traçat que uneix Algesires, Granada, Múrcia, Cartagena, Alacant, València i Castelló amb Catalunya i la resta d’Europa: un traçat reconegut per la Unió Europea i amb obres ja “molt avançades”, ha insistit el conseller.

A més, el conseller de Política Territorial li ha traslladat aquesta qüestió al comissionat del govern espanyol per al desenvolupament del corredor, Josep Vicent Boira, en un moment en què hi ha damunt de la taula altres propostes de comunitats autònomes d’establir altres traçats, com el corredor central o la ruta del Quixot, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Segons Arcadi España, qualssevol alternatives han d’entendre’s com a complementàries a la de la costa, però “no han de suposar una minva de recursos o inversió i, en cap cas, l’alentiment del traçat aprovat i reconegut per Europa i que està executant el govern”. El conseller també ha insistit que l’impuls del corredor mediterrani és un factor estratègic per a aconseguir èxit i poder i “catapultar” l’economia valenciana cap a la competitivitat i la sostenibilitat.

També et pot interessar

stats