Adif inicia les obres per a la connexió directa dels corredors mediterrani i cantàbric amb el port de Sagunt

El nou accés ferroviari de mercaderies comprén 5,6 quilòmetres i té un pressupost de 14,5 milions d'euros.

Port de Sagunt
Port de Sagunt / Arxiu

Adif ha començat les obres de construcció del ramal d'accés ferroviari de mercaderies al port de Sagunt. L'objectiu de l'actuació és la connexió directa del port de Sagunt amb els corredors mediterrani i cantabricomediterrani. Amb un termini d'execució de 16 mesos, les obres comprenen l'execució de tres ramals amb una longitud total de 5,6 km, que conflueixen i garanteixen l'accés al port dels trens de mercaderies que provenen de València i Castelló. Aquests treballs tenen un cost de 14,5 milions d'euros.

La zona d'actuació comprén un total de 5,6 quilòmetres de longitud de plataforma ferroviària en el qual es construiran dos ramals diferenciats, que conflueixen en un tercer, i que constitueixen els enllaços per a l'accés de la línia València-Tarragona pels costats sud i nord cap al port.

Les primeres actuacions corresponen a apilaments, desbrossament i preparació del terreny, així com labors de protecció del patrimoni cultural. El nou traçat es projecta en via única electrificada d'ample mixt (dotada de tercer fil) fins a arribar al recinte portuari.

Les obres inclouen la connexió de les vies 2 i 6 de l'estació de Sagunt, situades al costat nord. Entre els treballs més destacats que s'escometran destaquen la construcció de la plataforma ferroviària per a via única, amb una secció transversal de 7,1 metres i les seues corresponents cunetes, drenatges i canalitzacions. També la construcció de dos viaductes i dos passos inferiors.

Des de 2018, les inversions d'Adif a la província de València han ascendit a un total de més de 148,3 milions d'euros, dels quals 101,9 milions corresponen a inversions d'Adif Alta Velocitat i la resta, quasi 46,5 milions, corresponen a Adif. L'accés al port de Sagunt el cofinançarà el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

També et pot interessar

stats