Sánchez demana a la UE que "no pospose" la decisió sobre els preus del gas i confia en mesures urgents

El president espanyol reclama als seus socis comunitaris no posposar la decisió de desvincular els preus del gas del de l'electricitat

El president del govern, Pedro Sánchez, i el president de Romania, Klaus Iohannis
El president del govern, Pedro Sánchez, i el president de Romania, Klaus Iohannis / Fernando Calvo (Moncloa)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest dijous als seus socis comunitaris no posposar la decisió de desvincular els preus del gas del de l'electricitat. Sánchez confia que del Consell Europeu de la setmana vinent isquen mesures ràpides i urgents que permeten limitar l'impacte en ciutadans, empreses i indústria.

"És important que la UE actue de manera urgent i no pospose la decisió", ha sostingut des de Bucarest, en una declaració sense preguntes al costat del president de Romania, Klaus Iohannis. El president espanyol està de gira per a tractar de guanyar suports a la postura defensada per Espanya en aquest àmbit.

Sánchez ha subratllat que no sols les pimes i la indústria europees estan sentint les conseqüències de la crisi energètica, "sinó també els ciutadans, als quals ens devem i que ja pateixen les conseqüències d'una altra crisi de la qual encara no hem eixit, com la pandèmia".

El president ha recordat que tant Espanya com Romania i altres països ja van plantejar el desembre passat a la Comissió Europea la necessitat de desvincular el preu del gas del de l'electricitat i ha assegurat que tots dos països continuaran treballant en aquesta línia.

Així les coses, ha confiat que de la cita de la setmana vinent puga eixir "una posició el més contundent possible, amb mesures el més urgents i ràpides possibles perquè puguem garantir uns nivells de preu no tan volàtils, sinó més adequats a les necessitats i la defensa de la indústria, l'economia i el benestar dels nostres ciutadans".

Iohannis ha deixat palpable la seua sintonia amb Sánchez en aquest àmbit, subratllant que garantir la seguretat energètica a l'àmbit europeu "cobra importància estratègica" en el context actual de conflicte a Ucraïna.

Bucarest ha sigut la segona parada d'aquesta gira que ja va portar dimecres el president a Bratislava i que divendres té parada a Roma i Berlín.

També et pot interessar

stats