Sánchez compareix en el Congrés per a informar del relleu en el CNI i l'espionatge de Pegasus

Per a les formacions independentistes el cessament de Paz Esteban no és suficient, i han advertit el president del govern espanyol que la legislatura corre perill

Pedro Sánchez durant la seua compareixença aquest dimecres davant el ple del Congrés / Chema Moya (Efe)
Pedro Sánchez durant una compareixença davant del ple del Congrés / Chema Moya (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix aquest dijous en un ple monogràfic en el Congrés dels Diputats per a donar explicacions sobre l'espionatge polític amb el sistema Pegasus, que ha provocat una crisi amb els seus socis de coalició d'Unides Podem i amb socis parlamentaris com ERC.

El CNI ha reconegut haver espiat una vintena de líders independentistes amb el sistema Pegasus, entre ells al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb qui Sánchez preveu mantindre pròximament una reunió, encara sense data concreta. La intenció de la trobada és restablir els ponts amb ERC i amb el govern català després de l'escàndol de l'espionatge polític amb Pegasus, que també ha afectat membres de l'executiu espanyol, entre ells al mateix Sánchez.

D’aquesta manera, el president donarà compte davant dels diputats també de l'atac als terminals del president, de la ministra de Defensa, Margarita Robles i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que es van produir en els mesos de maig i juny de l'any passat, a l'inici de la crisi diplomàtica amb el Marroc que es va prolongar durant més d'un any.

El cessament de la directora del CNI, Paz Esteban, ha contribuït a rebaixar la tensió, però per a les formacions independentistes i nacionalistes com ERC no és suficient, i han arribat a advertir que la legislatura corre perill.

Aquestes formacions, igual que Unides Podem, reclamaven la desclassificació de documents i la creació d'una comissió d'investigació. Una petició que ha aconseguit impedir el PSOE en la junta de portaveus, amb el suport del Partit Popular, Ciutadans i Vox. 

També et pot interessar

stats