Troben també rastres del programa Pegasus en el mòbil que usava Marlaska en plena crisi del Marroc

El Centre Criptològic Nacional també analitza el telèfon que té actualment el ministre de l’Interior

El ministre Grande-Marlaska al seu escó del Congrés, durant la sessió de control del 27 d'abril
El ministre Grande-Marlaska al seu escó del Congrés, durant la sessió de control del 27 d'abril / J. J. Guillén (Efe)

El Centre Nacional d'Intel·ligència, el CNI, ha trobat rastres del programa Pegasus en el telèfon mòbil del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Aquest organisme està tractant de verificar el ciberatac i determinar-ne l'abast, segons ha publicat aquest dijous el diari El País.

El ministre de l’Interior ha entregat al Centre Criptològic Nacional tant el mòbil que utilitza actualment per a les comunicacions oficials, com el que usava el mes de maig del 2021, en plena crisi diplomàtica amb el Marroc, com apunta el periòdic. És en aquest telèfon on s'han trobat rastres d'haver sigut atacat pel programa d'espionatge.

Si finalment es confirmara la infecció, Grande-Marlaska seria el tercer membre del govern espanyol que ha patit els atacs del programa espia israelià, després del cap de l'executiu, Pedro Sánchez, i la titular de Defensa, Margarita Robles.

També es va considerar la possibilitat que l’exministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, també fora espiada a través del mòbil durant el maig del 2021, però el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ho va negar la setmana passada.

També et pot interessar

stats