Sánchez aspira a mantindre la coalició amb Podem fins a esgotar el mandat

Durant la seua gira pels Balcans occidentals, el president del govern espanyol ha reafirmat la seua confiança en “l'enteniment de les forces d'esquerra”

Pedro Sánchez durant la seua visita a Montenegro
Pedro Sánchez durant la seua visita a Montenegro / Boris Pejovic (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aspira al fet que la coalició amb Unides Podem no es trenque en el que queda de legislatura, i arribe intacta fins a esgotar el mandat el desembre del 2023, perquè considera que seria un missatge d'estabilitat per al país i d'entesa entre forces d'esquerra.

Així ho ha explicat en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen el seu gira pels Balcans occidentals.

Segons el parer del cap de l'executiu espanyol, és bo que tots dos acaben de la mà la legislatura, d'una banda, per la necessitat d'aprovar reformes en aquesta difícil etapa, i per l’altra, pel missatge d'estabilitat que es transmet “després de les crisis de governabilitat que hi ha hagut a Espanya des de les eleccions generals de 2015”.

En aquesta línia, també ha afirmat que manté una bona relació amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i que no té “cap dubte” que arribarà a les pròximes eleccions amb el seu nou projecte polític, Sumar. Un projecte en el qual considera que Podem està veient com encaixar les peces i determinar les quotes de poder.

Amb tot això, Sánchez assumeix que les enquestes no són favorables en aquest moment al PSOE, però afirma que treballarà al costat del seu partit per a pegar-li la volta. Una cosa a la qual creu que contribuirà el fet que siga “ara quan els ciutadans estan coneixent realment al líder del PP”, Alberto Núñez Feijóo, de qui opina que manté “la mateixa oposició que el seu antecessor”, en referència a Pablo Casado.

També et pot interessar

stats