Sánchez anuncia un nou descompte del 40% en la llum i el gas de les famílies amb ingressos reduïts

Es tractarà d'un bo social dins del paquet de mesures que aprovarà el govern per a combatre l’escalada del preu de l’energia

El president del govern, Pedro Sánchez, durant la seua intervenció al Congrés aquest dijous
El president del govern, Pedro Sánchez, durant la intervenció al Congrés dijous / Eduardo Parra (Europa Press)

Un milió i mig de famílies espanyoles amb ingressos reduïts podran beneficiar-se d’un nou descompte del 40% en el rebut de la llum i el gas. Ha sigut un dels anuncis que ha fet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés, on compareixia, per petició pròpia, per a explicar les mesures d’estalvi energètic que aprovarà el Consell de Ministres dimarts que ve.

Aquesta ha sigut una de les noves mesures compreses en el nou paquet de mesures per a combatre la crisi energètica, que suposaran la mobilització d'uns 3.000 milions d'euros, segons ha assegurat Sánchez. Amb aquest conjunt d’iniciatives, es busca protegir el 40% de les llars espanyoles, com ha defés durant la seua intervenció. 

A més de crear-se aquest nou descompte en la factura dels subministraments, que tindrà caràcter temporal, el cap de l’executiu ha declarat que les mesures que impulsarà el govern reforçaran el bo social elèctric i que també hi haurà ajudes a famílies amb caldera centralitzada de gas natural.

Nova tarifa per a les calderes comunitàries

En aquest sentit, es crea una nova tarifa regulada per a les comunitats de veïns amb aquest tipus de calderes. La iniciativa pretén, segons ha exposat Sánchez, limitar l'increment trimestral dels preus fins a finals del 2023, com ocorre ara amb les tarifes regulades existents. Aquesta mesura permetrà a 1,7 milions de llars reduir la factura a més de la meitat del que pagaria amb les condicions de mercat actuals, segons les estimacions del govern.

En el paquet de mesures de xoc contra els preus de l’energia, el govern també es planteja un reforç del bo social elèctric. Per als 1,3 milions de llars que ja compten amb ell, augmenta el descompte aplicat fins al 65% i el 80% respectivament per als beneficiaris considerats vulnerables i vulnerables severs, i s'eleva un 15% la quantitat d'energia amb dret a descompte.

Així mateix, es milloren les condicions del bo social tèrmic, de manera que el 2022 i 2023 es duplica el pressupost per a les llars vulnerables. D'aquesta manera, es doblarà l'ajuda mitjana fins als 375 euros per llar i s'elevarà l'ajuda mínima a 40 euros.

"Espanya és hui, gràcies a l'esforç del govern, el país europeu més creïble en propostes que permeten esmortir els efectes de la crisi energètica de (Vladímir) Putin", ha defés Sánchez.

També et pot interessar

stats