Una fuita de l'oleoducte que transporta el petroli rus a Europa augmenta la preocupació sobre el subministrament energètic

La fissura, les causes de la qual es desconeixen, s'ha detectat en un tram polonés de la canonada, que abasteix els països del centre d'Europa

En imatge, una de les canonades del sistema Druzhba
En imatge, una de les canonades del sistema Drujba / Vasily Fedosenko (Reuters)

L'operador polonés PERN ha detectat una fuita a l'oleoducte Drujba, que transporta el petroli de Rússia cap a la Unió Europea. La filtració, les causes de la qual es desconeixen encara, es va localitzar la vesprada de dimarts en un tram de la canonada a 70 quilòmetres de la ciutat polonesa de Plock, al centre del país i pròxima a la frontera amb Alemanya, que s'abasteix principalment a través del ramal danyat.

La fissura augmenta la preocupació sobre el subministrament energètic dels Vint-i-set, després que Moscou tallara l'aportació de gas a través de les connexions Nord Stream 1 i 2, després d'una acció de presumpte sabotatge encara no aclarida.  

L'oleoducte Drujba, que significa "amistat" en rus, és un dels més grans del món i subministra petroli rus a gran part d'Europa central, com ara Alemanya, Polònia, Bielorússia, Hongria, Eslovàquia, la República Txeca i Àustria.

La canonada parteix de la ciutat russa de Samara i arriba a la bielorussa de Mazir, on es divideix en dos ramals: un passa per Polònia, Alemanya, Letònia i Lituània. L'altre arriba a Ucraïna, Eslovàquia, la República Txeca, Hongria i Croàcia. 

També et pot interessar

stats