Sagunt destaca l’impacte econòmic i l’espenta cap a la sostenibilitat que suposarà la gigafactoria de Volkswagen

La planta reportarà 3.000 milions a la ciutat, a més de la creació de milers de llocs de treball, que beneficiarà també els pobles veïns

Dario Moreno, alcalde de Sagunt, es mostrava satisfet aquest dimecres per la decisió de Volkswagen d'establir-se a la ciutat
Dario Moreno, alcalde de Sagunt, es mostrava satisfet aquest dimecres per la decisió de Volkswagen d'establir-se a la ciutat / À Punt NTC

Impacte econòmic, però també una important espenta cap a la sostenibilitat. És el que suposarà la gigafactoria de bateries per a vehicles elèctrics que Volkswagen ha confirmat que manté a Sagunt.

L’alcalde de la ciutat on s’establirà, Dario Moreno, creu que la planta esdevindrà un considerable revulsiu econòmic, però també un avanç significatiu pel que fa a la sostenibilitat.

Moreno, en declaracions a À Punt, ha assenyalat que en les últimes setmanes l’Ajuntament ha treballat de valent “per a garantir la confiança que l’empresa havia demostrat inicialment, però que calia acabar de lligar”.

Després de la tensió de les últimes setmanes, en què el grup Volkswagen amenaçava de retirar el projecte de Sagunt perquè considerava insuficients les ajudes públiques del govern central, a través del Perte, ara cal continuar treballant perquè siga una realitat la gigafactoria.

Sagunt serà un dels municipis més beneficiats d'aquest projecte, però no l’únic. Moreno estima en 3.000 milions l’impacte econòmic que tindrà aquesta iniciativa industrial en la població, però la creació d’ocupació, xifrada en 15.000 llocs de treball, beneficiarà el conjunt de la comarca i fins i tot, algunes veïnes.

A més, Dario Moreno ha volgut destacar l’impacte econòmic, però també l’avanç en la indústria verda. “No hem d’oblidar que també suposarà una espenta cap a la sostenibilitat, perquè no hem d’oblidar la importància que tindran els vehicles elèctrics per a reduir les emissions”, ha argumentat l’alcalde saguntí. 

També et pot interessar

stats