Ruiz declara per la retirada de la creu de Ribalta a Castelló: "No hi ha hagut injustícia manifesta ni arbitrarietat"

La presidenta de Vox no veu justificada l’eliminació i assegura que allí no s’ha fet cap acte polític ni "d’exaltació del règim anterior"

Verònica Ruiz atén els periodistes a les portes del jutjat de Castelló de la Plana, envoltada per càrrecs i membres del seu partit / À Punt NTC

La regidora de Cultura i Memòria Democràtica de Castelló de la Plana, Verónica Ruiz, s'ha mostrat convençuda que la querella presentada per Vox per la retirada de la creu de Ribalta a Castelló de la Plana "quedarà en no res", perquè "no hi ha hagut injustícia manifesta ni arbitrarietat".

Ruiz ha declarat aquest dijous davant la jutgessa en qualitat d'investigada. L'edil ha estat acompanyada pel portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i el portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, entre altres càrrecs i militants de la formació taronja.

L'edil ha explicat que la seua compareixença es deu a la querella interposada per Vox "acusant-la de prevaricació" per l'expedient de retirada del "monument feixista i que atempta contra la democràcia" del parc Ribalta i per a ampliar aquest bé d'interés cultural i "pulmó de la ciutat".

A les portes del jutjat ha comparegut també Llanos Masó, presidenta provincial de Vox, i també el portaveu d'Advocats Cristians, Norberto Rodríguez. Aquesta entitat també ha presentat una denúncia contra Ruiz i ha intentat personar-se en la causa oberta després de la denúncia de Vox, sense que encara la jutgessa li ho haja permés.

La regidora castellonenca ha aclarit que "perquè hi haja prevaricació, ha d'haver-hi una injustícia manifesta i, a més, arbitrarietat". "Ni en aquest expedient ni en cap altre no hi ha hagut cap dels dos elements", afegia a les portes del jutjat.

En aquest sentit, Ruiz argumentava que "totes les decisions polítiques que s'han portat a terme han sigut sempre sobre informes tècnics jurídics, que permeten prendre-les, i des del màxim respecte a la legalitat".

En el cas de l’expedient de la creu de Ribalta, Ruiz considera que s’han complit aquestes dues circumstàncies, i a més la decisió s’ha adoptat "des del màxim respecte als sentiments religiosos que, a més, garanteix la Constitució".

Ruiz ha anat al jutjat "tranquil·la". "El que sí que em preocupa és que Vox, que és aquest partit antidemocràtic que defén l'odi i el fanatisme, estiga aprofitant-se de l'estat de dret i les garanties constitucionals per a fagocitar la democràcia, acoquinar-nos i posar-nos por", manifestava la regidora davant els periodistes.

D’altra banda, Llanos Masó confia que Ruiz "explique davant la justícia les seues paraules que a la creu es realitzaven actes d'exaltació del franquisme i polítics". "Els nostres serveis jurídics van demanar un informe sobre els actes que es feien allí i diuen que hi ha 160 actes" i d'ells, "zero polítics i d'exaltació del règim anterior", aclaria la representant de Vox.

Continuarem denunciant la retirada il·legal de la creu del parc Ribalta, a pesar que la jutgessa no ha acceptat encara la personació de l'associació al procés Norberto Rodríguez - Portaveu d'Advocats Cristians

Des d’Advocats Cristians, Norberto Rodríguez ha defés que aquesta entitat continuarà denunciant "per tots els mitjans la retirada il·legal de la creu del parc Ribalta, a pesar que en aquesta ocasió no s'ha acceptat per part de la jutgessa encara la personació de l'associació al procés".

Malgrat aquesta situació, l’equip legal d’Advocats Cristians "continua avant amb la seua querella per prevaricació contra Ruiz", perquè "diuen que la creu era lloc d'exaltació franquista", però "no han pogut demostrar-ho perquè no és veritat". La retirada està "tan plena d'irregularitats" que "estem convençuts que la creu tornarà al Ribalta", ha dit el portaveu.

També et pot interessar