La creu del parc Ribalta de Castelló de la Plana ja té nova ubicació

L'Ajuntament i la Diòcesi han acordat traslladar-la a l’esplanada de l’església Sant Tomàs de Villanueva

Creu dels caiguts del parc Ribalta de Castelló
Creu dels caiguts del parc Ribalta de Castelló / À Punt NTC

La creu dels caiguts del parc Ribalta, un dels vestigis franquistes que encara romanen a Castelló de la Plana, ja té nova ubicació. Segons ha confirmat À Punt Notícies, la Diòcesi Sogorb-Castelló ha informat l’Ajuntament que el símbol s’ubicarà a l’esplanada de l’església de Sant Tomàs de Villanueva, al barri de Rafalafena. 

La creu del parc Ribalta és una construcció de passat franquista en homenatge a les víctimes del bàndol dels revoltats. Però el 1979, l'Ajuntament va acordar resignificar el monument i dedicar-lo a totes les víctimes de la violència.

Posteriorment, la Direcció General de Qualitat Democràtica va catalogar el conjunt com un vestigi d'exaltació del règim de Francisco Franco i va instar a retirar-lo en aplicació de les lleis estatal i autonòmica de memòria històrica.

El consistori de la capital de la Plana va anunciar al febrer una partida de 51.000 euros per a completar el desmantellament del conjunt, un procés que l'Associació d'Advocats Cristians ha portat en diverses ocasions als jutjats. 

També et pot interessar

stats