L'Ajuntament de Castelló de la Plana ordena retirar la creu del parc de Ribalta

L’informe de la Generalitat determina que el monument és un “vestigi d'exaltació franquista”

Creu dels caiguts del parc Ribalta de Castelló
Creu dels caiguts del parc de Ribalta de Castelló / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha ordenat retirar la creu del parc de Ribalta, un pas administratiu més cap a l'execució del trasllat del monument, que conservarà la Diòcesi de Sogorb-Castelló.

Així ho ha anunciat la regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, que ha defensat la resolució de retirada del vestigi emparada en les lleis estatal i valenciana de memòria democràtica.

Ruiz ha assegurat que el procés està subjecte a la legalitat vigent, tenint com a base l'informe de la Direcció General de Qualitat Democràtica, que determina que el monument és un “vestigi d'exaltació franquista”. A més, l'Ajuntament disposa de l'autorització de la Conselleria de Cultura i Patrimoni per a retirar el monument.

El pas següent és donar trasllat al departament d'Obres i Projectes Urbans perquè s'execute la retirada del monument i l'ampliació del parc de Ribalta. Al mateix temps, es donarà trasllat a Patrimoni per a iniciar la cessió de la creu a la Diòcesi.

La setmana passada, l’Ajuntament de Castelló de la Plana va informar que el nou expedient administratiu per a la retirada del monument, activat al maig de 2021, ha sumat més de cent al·legacions a favor de l'actuació.

També et pot interessar

stats