El PP insta a deixar la creu del Ribalta on està per a posar fi al "sainet de l'estiu"

La portaveu popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, afirma que els 80.000 euros que costarà llevar-la "serien més profitosos per a ajudar les famílies"

Begoña Carrasco, portaveu del PP a l'Ajuntament de Castelló
Begoña Carrasco, portaveu del PP a l'Ajuntament de Castelló / Europa Press

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha instat l'alcaldessa, Amparo Marco, i el seu equip de govern a deixar la creu del parc Ribalta on està, per a acabar "amb el sainet que ha protagonitzat el mes d'agost i que encara cueja al setembre".

"Els 80.000 euros que costa la seua retirada i que sufragarem tots els castellonencs serien més profitosos per a ajudar les famílies a superar la costera de setembre, amb una tornada al col·le un 30 per cent més cara que l'any passat, a més de l'asfaltatge de carrers que estem sol·licitant des de fa mesos", ha explicat.

La popular ha recordat que la ciutadania assisteix des dels primers dies d'agost a un "autèntic sainet" amb els plans de l'equip de govern d'enderrocar el monument i retirar de la creu del Ribalta, per la negativa de l'empresa que tenia encomanats aquests treballs i que ara es nega a realitzar-los. "El monument de la creu del Ribalta íntegrament va ser resignificat per acord plenari el 1978 per a retre homenatge a totes les víctimes de la violència", ha dit.

Per tant, "no incompleix cap llei i no és una qüestió que demane una majoria social, com tampoc ho és la reforma de l'avinguda del Lledó. Els 80.000 (euros), que no hem d'oblidar que ixen de la butxaca dels castellonencs a força de pagar elevats impostos, haurien de revertir a millorar la qualitat de vida dels veïns. La retirada de la creu no compleix aquest objectiu", ha insistit.

D'altra banda, ha assenyalat que aquest dilluns, que es reprenen les comissions informatives, ha demanat a l'equip de govern que explique "quins són els motius que els han portat a incomplir els plans plantejats, ja que no hi ha una data nova per a la retirada de la creu, tan sols un anunci d'una nova licitació per a continuar amb la retirada del monument", sense que se sàpia hui dia —ha afegit— si es denunciarà l'empresa adjudicatària dels treballs que no ha complit", al mateix temps que han sol·licitat una còpia oficial del contracte que es va signar.

Carrasco ha indicat que també han preguntat a l'equip de govern si ha informat el bisbat de la diòcesi Sogorb-Castelló sobre els retards en el trasllat de la creu del Ribalta al seu nou emplaçament a l'església de Sant Tomàs de Villanueva.

També et pot interessar

stats