Ribó: “Diumenge, València es juga tornar a ser el que era, capital de la corrupció”

El candidat de Compromís per a revalidar l’alcaldia de València aposta per polítiques per al lloguer assequible, espais “amables” per a les persones majors i una reordenació del turisme

El candidat de Compromís a l'alcaldia de València, Joan Ribó, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La ciutadania de València es juga diumenge, amb les municipals, “tornar a ser el que era València, la capital de la corrupció o continuar sent una ciutat que serà capital verda europea l'any que ve i que està tenint un seguit de guardons europeus”. És el punt de vista de Joan Ribó, alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, que en Les notícies del matí reclamava el vot l’endemà que també ho fera la vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar. Sobre això, el cap de llista de Compromís per a l'Ajuntament de València admetia la sintonia amb Díaz, perquè “fa coses que incideixen en la societat sense fer massa soroll i sense massa confrontació”, entre les quals Ribó destacava l’acord per a apujar els salaris o l’estabilització de l’ocupació.

Tot i que Joan Ribó discrepa del vot útil al qual han apel·lat moltes forces polítiques durant la campanya electoral, perquè considera que “totes les persones han de votar en consciència”, creu que cada vot pot ser determinant aquests comicis. Per a Ribó, estem en un moment en què hi ha un equilibri molt ajustat de forces, en referència a les de dreta i esquerra, per això ha manifestat en Les notícies del matí que diumenge tots els vots “són molt importants i tots els vots progressistes compten”. Assegura que la seua formació afronta els comicis municipals amb l’objectiu de “continuar amb el govern progressista i tindre els millors resultats com a Compromís”. Confia que l’electorat de València aposte per “una societat més avançada, més pareguda al model que es fa a Europa”, en referència a la preferència per les forces d'esquerra, i lamenta la lectura estatal que alguns, entre els quals cita Feijóo i Sánchez, volen fer dels resultats electorals valencians, perquè el nostre territori “no es mereix ser el lloc de les semifinals d'unes generals”.

D’entre les propostes del seu programa, Joan Ribó destaca una sèrie d’iniciatives orientades a facilitar el lloguer assequible per a tota la població; un pla per a convertir la ciutat en un espai “amable” per a les persones majors, que passa per elements en la via pública com lavabos, però també per infraestructures com centres de dia; i finalment, Joan Ribó remarca la tercera línia estratègica del programa de Compromís, que és continuar en la senda de la reducció d’ocupació “fins a nivells semblants als d’Europa”.

Limitar l'arribada de creuers i els apartaments turístics

Paral·lelament a aquestes tres mesures, el candidat a l’alcaldia per aquesta formació aposta per fomentar el turisme, “però el d’hotel”, segons ha matisat, perquè a parer seu, és el que més ocupació genera a la ciutat. En aquest sentit, el candidat de Compromís a l’alcaldia de València es mostrava partidari de limitar el turisme de creuers i també limitar els apartaments turístics, dues vies de recepció de turistes que, segons considera, “no interessen a la ciutat”. També en clau turística, Joan Ribó ha avançat la seua intenció, si finalment revalida l’alcaldia, d’implantar la taxa turística, perquè creu que permetrà finançar els serveis addicionals que requereix l’afluència dels visitants, com la neteja o el reforç de la seguretat, i perquè “no hi ha cap ciutat europea on la taxa haja reduït el turisme”. 

També et pot interessar

stats