Revoquen el processament de l’alcalde de la Nucia per haver-se vacunat contra la covid abans de la seua franja d’edat

L’Audiència d’Alacant estima que amb l’administració de la dosi, Bernabé Cano no va perjudicar cap afectat

L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano
L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant ha revocat el processament de l'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano, per vacunar-se contra la covid abans que corresponguera a la seua franja de població, donada la seua professió de metge. L’Audiència considera que vacunant-se abans d’hora, Cano “no va lesionar el dret preferent a rebre-la de cap afectat", segons ha publicat el diari Información.

Segons la decisió judicial, el fet que Cano es vacunara abans que la gent de la seua edat “no difereix substancialment de la d'altres denunciats respecte dels quals es va fer la vacunació prematura atesos els protocols establits en la data dels fets", com informa aquest diari.

La sala decreta el sobreseïment provisional, contra el qual no es pot presentar cap recurs, i argumenta que altres càrrecs públics vinculats professionalment a les residències van ser immunitzats també i que no es poden aplicar normes diferents.

Vacunat al mateix temps que els sanitaris de primera línia

L’alcalde de la Nucia va rebre la primera dosi el dia 6 de gener d'acord amb el protocol de vacunació, que establia aleshores, com a grup prioritari, els professionals sanitaris de primera línia. Tant ell com el seu partit van defensar que la vacunació era lícita.

Des de les files populars argumentaven que Bernabé Cano exercia com a metge en dos equips de futbol, tenia fitxa de federat i ocupava una plaça de funcionari al centre de salut de la població de la qual és alcalde amb majoria absoluta. 

També et pot interessar

stats