L'alcalde de la Nucia es nega a dimitir per haver rebut la vacuna irregularment

Assegura que va ser Salut Pública qui el va autoritzar a decidir si posar-se-la o no.

L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano
L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano

La vacunació irregular de càrrecs i ciutadans que no complien el protocol ja supera les 700 persones en tota Espanya. A la Comunitat Valenciana, un dels casos que més està fent parlar és el de la vacunació de l'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano.

Tot i que aquest dijous, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha demanat la seua dimissió i la de la resta de càrrecs que s'han vacunat irregularment, el mateix Cano ha explicat en el ple de l'ajuntament, que no pensar fer-ho, ja que, segons assegura, va ser Salut Pública la que el va autoritzar per a entrar a la residència Savia on s'estaven vacunant residents i la que el va deixar decidir que fora ell i els guàrdies civils que hi havia allí, els que es posaren les tres vacunes de la Covid-19 que havien sobrat.

També a Oriola, els partits de l'oposició, Canviem Oriola i el PSPV, han demanat en el ple la dimissió del regidor de Sanitat, el popular José Galiano, que va rebre la vacuna el passat dia 6 de gener sense pertànyer a cap dels quatre grups de risc que inclou la primera fase de vacunació. Els dos grups han sol·licitat que, si Galiano no dimiteix, l'alcalde Emilio Bascuñana li retire les competències.

Un altre cas de vacunació irregular que també està investigant la conselleria de Sanitat és el de l'exfiscal cap de Castelló, José Luis Cuesta, que va rebre la primera dosi de la vacuna en un centre de Castelló, on la seua dona és la cap d'Infermeria.

A Cuesta el van vacunar el dia 11 de gener, tot i no pertànyer als grups prioritaris. Segons fonts del centre d'especialitats 9 d'Octubre, tant l'exfiscal com altres persones investigades van rebre la dosi en el mateix centre de salut i no en el seu habitatge com apuntaven altres fonts.

Aquestes persones basen la seua actuació en funció que el protocol no establia a qui li corresponien les dosis sobrants. La secretaria autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha explicat que des de les institucions han enviat instruccions a tots els departaments de salut dient que “s'administren les dosis sobrants als majors de huitanta anys”.

També et pot interessar

stats