Rajoy i Aznar declararan el 24 de març com a testimonis en el juí a Bárcenas

També hi declararan Ángel Acebes, Javier Arenas, Francisco Álvarez Cascos i María Dolores de Cospedal.

Jose María Aznar i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Jose María Aznar i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy han sigut citats el 24 de març per a declarar com a testimonis en el juí a l'extresorer del PP Luis Bárcenas en relació amb la caixa B del partit, juí que fan a l'Audiència Nacional des del 8 de febrer.

També hauran de declarar com a testimonis en el mateix juí quatre exsecretaris generals del partit: Ángel Acebes, que declararà el dilluns 15, i Javier Arenas, Francisco Álvarez Cascos i María Dolores de Cospedal, que ho faran el 23 de març, un dia abans que els expresidents.

Serà la primera vegada que Aznar haja de donar explicacions davant d'un tribunal per la caixa B del PP, mentre que Rajoy ja va declarar com a testimoni en el cas Gürtel sent president del governd'Espanya i va negar l'existència da la comptabilitat opaca en el partit.

En la carta en què Bárcenas es va comprometre a col·laborar amb la justícia, deia que Rajoy i altres dirigents del partit van percebre sobresous i va assegurar que existeix una gravació de l'expresident on destrueix en una trituradora de paper una còpia de les anotacions de la caixa B sense saber que l'extresorer en tenia una altra.

Segons el calendari de la sala que jutja els fets, el 25 de març compareixeran l'exvicepresident Rodrigo Rato, l'exministre de Defensa Federico Trillo i empresaris que suposadament van fer donacions a la caixa B del PP, com l'expresident d'OHL José Miguel Villar Mir.

També et pot interessar

stats