Bárcenas afirma que Rajoy destruí la documentació sobre la caixa B sense saber que ell en guardava còpia

L’extresorer del PP escriu una carta a la Fiscalia Anticorrupció arran de l’entrada en presó de la seua dona pel cas Gürtel.

Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu.
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu.

L’extresorer del PP Luis Bárcenas assegura en una carta remesa a la Fiscalia Anticorrupció que l’expresident del govern central i exlíder del PP Mariano Rajoy va destruir en una màquina “destructora de papers” la documentació que reflectia la comptabilitat en B del partit, sense saber que ell en guardava còpia.

Així ho relata en aquesta carta, a la qual ha tingut accés Efe aquest dimecres, en la qual narra que va saber que Rajoy havia destruït aquesta documentació quan ell li va mostrar en el seu despatx el 2009 la còpia que conservava d’aquella comptabilitat opaca i de la qual gran part, assegura, li la van sostraure de l’estudi de la seua dona després, quan ell estava en presó preventiva. És un robatori que ara s’investiga en la peça Kitchen del cas Villarejo.

En aquesta mateixa carta, remesa a la Fiscalia a cinc dies que comença judici per la caixa B del partit, Bárcenas explica que ha decidit col·laborar amb la justícia en constatar que “amb ingenuïtat” va donar per bona la promesa que se li va fer per part del partit, a través d’un intermediari, que la seua dona, Rosalía Iglesias, no entraria a la presó pel cas Gürtel, pel qual tots dos compleixen actualment condemna.

També et pot interessar

stats