Rafa Simó (PSPV) acusa el PP d'utilitzar el finançament "com a arma política"

El nou secretari general del PSPV a Castelló afirma que els socialistes entenen que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada i "cal fer canvis en el model de finançament, però des del rigor i no amb la calculadora partidista electoral"

Rafa Simó, secretari general del PSPV a Castelló de la Plana, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El nou secretari general del PSPV a Castelló de la Plana, Rafa Simó, ha acusat el Partit Popular de mentir sobre el finançament i d'utilitzar-lo com a arma política.

A més, ha defés el paper de Diana Morant després que el secretari autonòmic d'Hisenda haja criticat la secretària general del PSPV i ministra de Ciència per estar a favor d'un tracte singular amb Catalunya.

"No és just per a la ciutadania utilitzar un tema tan sensible com este com una arma política i Diana Morant sí que ha dit que fa falta un canvi de model de finançament", ha assegurat.

No és just per a la ciutadania utilitzar un tema tan sensible com este com una arma política i Diana Morant sí que ha dit que fa falta un canvi de model de finançament.

Rafa Simó ha explicat que és evident que "som una de les comunitats pitjor finançades i necessiten fer canvis en este model de finançament. Així ho ha dit Diana Morant i el nostre síndic José Muñoz, però caldria fer-lo des del rigor i no des de la calculadora partidista electoral de veure quan vots en puc traure".

A més, ha afegit que està convençut que qualsevol modificació en el sistema de finançament no va ser exclusiu per a Catalunya, sinó també per a la resta i així l'ha manifestat el govern d'Espanya".

D'altra banda, durant l'entrevista també ha parlat de la seua elecció, dissabte passat amb el 96,5% dels vots de la militància. Una unanimitat no ha sigut habitual en eleccions anteriors.

El nou secretari general del PSPV a Castelló de la Plana interpreta este suport "fruit de treball i empatia d'incorporació de sensibilitats que no estaven i sent generosos perquè l'enemic no està dins del PSOE sinó en el PP i Vox".

Després del colp dur de les eleccions locals i autonòmiques este nou projecte ha donat il·lusió i hem obtingut un resultat que jo no m'esperava, però que estic satisfet.

Així, creu que després del "colp dur" de les eleccions locals i autonòmiques "este nou projecte ha donat il·lusió i hem obtingut un resultat que jo no m'esperava, però que estic satisfet". Tots tenen la porta oberta perquè "l'objectiu és convertir-nos en la força del progressisme de la ciutat".

El pla ara, ha avançat, és "xafar carrer i tindre contacte amb el teixit associatiu de la ciutat perquè sols si tenim una agrupació dinàmica i atractiva a totes les edats podrem ser una ferramenta útil".

També et pot interessar

stats