Sánchez avança que és possible articular un "finançament singular" per a Catalunya

En una entrevista en el diari La Vanguardia, el president fa la reflexió que "l'estabilització de la situació política a Catalunya no haguera sigut possible sense el protagonisme d'ERC"

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu / Reuters

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, afirma que "és compatible millorar el sistema de finançament autonòmic des del pla multilateral i al mateix temps articular un finançament singular per a un territori tan important com Catalunya".

En una entrevista concedida al diari La Vanguardia, el president fa la reflexió que "l'estabilització de la situació política a Catalunya no haguera sigut possible sense el protagonisme d'ERC".

"Això cal reconéixer-ho, afig. Sense el seu lideratge i el seu compromís no hi hauria indults ni amnistia. I vull afegir que partits grans, amb arrels, com a ERC, amb més de 90 anys d'història, i el PSC han d'entendre's".

"El futur de Catalunya i en bona part d'Espanya dependrà del fet que es consolide eixa relació estratègica entre el PSC i ERC", afirma el president del govern espanyol.

En la seua opinió "a Catalunya hi ha un sentir molt important de la ciutadania de frenar un govern de coalició de PP i Vox i que cal donar-li quatre anys al govern de coalició progressista. Seria un enorme error que Junts donara suport a una moció de censura amb Abascal i amb Feijóo".

Sobre les reunions del PSOE amb Junts i ERC amb mediació internacional, el president del govern espanyol diu que "estem en la fase de consolidació d'un espai de confiança" i que prefereix "ser discret". "Si arribem a pactes, seran absolutament transparents, públics i coneguts. Però estem en fase de consolidar una confiança entre partits molt allunyats", ha concretat.

Afirma que és una bona notícia que el Parlament català tinga una majoria alternativa i sobre este tema considera que "la millor opció per a Catalunya és un govern transversal. Sobre el PSC i ERC han de pivotar els avanços per a Catalunya".

"Crec que amb ERC ens podem entendre en el pla social i, en el que ells diuen el nacional, Salvador Illa s'ha compromés a reforçar l'autogovern i jo també, a més del respecte a la llengua i la cultura catalana, i als pactes aconseguits amb el president Aragonès, a qui vull reconéixer la seua col·laboració. Ha sigut un bon president en circumstàncies molt difícils", afig Sánchez.

També et pot interessar

stats