Puig: “Tindrem un ritme inferior al que ens agradaria en la vacunació"

El cap del Consell destaca que la Comunitat Valenciana ha demostrat capacitat per a fer el procés de manera massiva, però recorda el retard de les dosis d’algunes farmacèutiques. 

Una dona reb la vacuna contra la Covid-19 a la Ciutat Esportiva de Paterna
Una dona rep la vacuna contra la Covid-19 a la Ciutat Esportiva de Paterna / Manuel Bruque (Efe)

“Tindrem un ritme inferior al que ens agradaria, però anem avançant. Si combinem la part de prevenció, amb les restriccions, i la part ofensiva, a través de la vacunació, podrem arribar al principi de l'estiu amb una situació epidemiològica molt positiva per a poder reactivar l'economia valenciana i la vida de les persones”. Són les previsions del cap del Consell, Ximo Puig, sobre la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana, uns dies després que ell mateix denunciara que la falta de dosis estava frenant el procés de vacunació massiva. 

Tot i l’alentiment del procés, el president de la Generalitat s’ha mostrat confiat a arribar al principi de l’estiu, quan comença la campanya turística per excel·lència, en una situació epidemiològica favorable perquè l’economia valenciana s'enlaire després de la crisi derivada de la pandèmia. 

En opinió de Puig, amb la vacunació massiva del personal dels centres educatius, que finalitzarà aquest dijous, “la Comunitat Valenciana ha demostrat que té capacitat de vacunació massiva”. En aquest sentit, Ximo Puig ha reivindicat “que es garantisca el màxim subministrament de vacunes”, després que algunes farmacèutiques, com AstraZeneca, no aportaren la quantitat de dosis a què s’havia compromés. 

El president de la Generalitat feia aquestes declaracions en finalitzar la visita a la fàbrica que la multinacional Stadler té a la Comunitat Valenciana. Allí també ha confirmat que en els pròxims dies acabarà la vacunació dels professionals de l’educació i s’avançarà en la inoculació, d’almenys una dosi, dels valencians i valencianes majors de 80 anys. Per això, ha assegurat: “quan tinguem més garantit el subministrament de vacunes, començarem la vacunació massiva”.

També et pot interessar

stats