Nou retard d'AstraZeneca: la setmana que ve arribaran 12.000 vacunes de les 96.000 previstes a la Comunitat Valenciana

L'endarreriment no afectarà el calendari de vacunació previst per a la pròxima setmana. 

La vacunació amb AstraZeneca s'ha représ aquesta setmana als tres hospitals de campanya
La vacunació amb AstraZeneca s'ha représ aquesta setmana als tres hospitals de campanya / Manuel Bruque (Efe)

Nou retard en l’arribada de vacunes a la Comunitat Valenciana, en aquesta ocasió, d’AstraZeneca. El Ministeri de Sanitat ha traslladat a la Generalitat que de les 96.000 dosis que hi havien d’arribar la setmana que ve, només es farà efectiu el trasllat d’entre 12.000 i 15.000 vacunes, segons han confirmat fons de la Conselleria de Sanitat a À Punt NTC. 

A pesar d’aquest endarreriment, des del departament que dirigeix Ana Barceló han assegurat que es podrà continuar amb el calendari de vacunació previst per a la setmana que ve, gràcies a aquestes dosis i a les que hi havia reservades per la suspensió de la vacunació amb AstraZeneca la setmana passada. Els motius del retard, tal i com han explicat des de la Conselleria, es deuen a problemes en alguna planta de fabricació.

L'endarreriment no només afecta la Comunitat Valenciana, sinó que altres autonomies com Catalunya o Galícia han alertat d'endarreriments. La primera en denunciar-ho ha sigut la consellera de Salut de Catalunya, Alba Vergés, que ha criticat que les 148.000 vacunes d’AstraZeneca que havien d’arribar a la nostra comunitat s'endarreririen “mínim” fins el 5 d’abril, segons els ha traslladat el Ministeri de Sanitat. “Ja n’hi ha prou d’aquest despropòsit”, ha dit a Twitter. 

Aquest dimecres la Unió Europea va bloquejar 29 milions de dosis de la vacuna d'AstraZeneca a la planta de la farmacèutica Catalent a Anagni, prop de Roma, de les quals una part havia de ser enviada al Regne Unit, segons ha descobert una investigació de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats