Puig, sobre la renúncia de Mata: "M'hauria agradat una altra decisió"

El PPCV veu "curiosa" l'eixida de qui fins ara ha sigut síndic socialista i Ciutadans critica que "arriba tard"

Puig, aquest dissabte en les Corts
Puig, aquest dissabte a les Corts / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut obertament que li hauria agradat que Manolo Mata, portaveu parlamentari del PSPV en les Corts, no haguera dimitit del càrrec, tot i que considera que la decisió ha sigut "correcta" i "encertada". Qui encara és síndic socialista —deixarà el parlament el pròxim divendres— ha anunciat aquest dissabte que deixa l'activitat en les Corts per a centrar-se en la defensa de Jaime Febrer, un dels principals acusats en el cas Assut. El jutjat investiga un entramat corrupte amb suposades comissions il·legals a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament de València per empreses que haurien fet factures suposadament fictícies.

En declaracions als mitjans de comunicació durant l'acte institucional pel Dia de les Corts, el també secretari general del PSPV ha emmarcat la dimissió com una "decisió personal" de Mata i ha remarcat que "hi havia un conflicte d'interessos que calia resoldre". Puig li ha agraït la dedicació dels últims set anys com a portaveu parlamentari i ha afirmat que, tot i respectar el pas arrere del seu company de files, a ell li hauria agradat que la decisió final fora "una altra".

El mateix Mata ha confessat aquest mateix dissabte, quan ha fet pública la dimissió, que Puig s'estimava més que ell deixara la defensa de Febrer en lloc de renunciar a l'hemicicle.

El PPCV veu "curiosa" l'eixida; Cs lamenta que "arriba tard"

No ha tardat a reaccionar l'oposició parlamentària, que els últims dies havia redoblat les crítiques a la idoneïtat de la doble faceta de Mata com a polític i advocat defensor de Febrer, un dels principals investigats en la trama Assut.

El PPCV considera "curiosa" la renúncia del socialista, pel motiu i el moment en què passa. "Deixar de ser síndic per a defensar el capitost d'Assut no deixa de ser curiós", ha comentat lacònica la síndica popular en les Corts, María José Catalá, que ha desitjat "tota la sort del món" al portaveu contrincant.

Ciutadans, per la seua banda, veu que la dimissió és "encertada", però lamenten que arriba "tard". La portaveu del partit en la cambra, Ruth Merino, ha recordat que Ciutadans fa temps que denuncia la incompatibilitat "moral i estètica" que Mata ocupara un lloc públic "tan important" i alhora s'encarregue de la defensa legal "del presumpte capitost d'una trama corrupta".

Unides Podem, "a l'espera d'explicacions"

El tercer soci del govern en el Botànic també s'ha pronunciat sobre la renúncia de Mata, que han dit que respecten, en un comunicat emés aquest dissabte. Unides Podem recorda que ja amb anterioritat havien qualificat "d'estranya" la situació en què quedava l'encara síndic socialista per "estar implicat com a advocat en el cas Assut" i alhora ser portaveu parlamentari. I remarca que el més important per a la formació és que "s'esclarisca tota la veritat" sobre la presumpta trama corrupta i que "s'assumisquen les responsabilitats i les conseqüències".

També et pot interessar

stats