Puig renuncia a l'acta de senador i serà ambaixador d'Espanya a l'OCDE

La decisió es produeix la vespra del Consell de Ministres, que certificarà el nomenament

Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu / Fernando Sánchez / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de febrer 2024 - 19:30 Actualitzat: 19 de febrer 2024 - 21:17

L'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat aquest dilluns la seua renúncia a l'acta de senador territorial en representació de la Comunitat Valenciana, acordat per la Cambra autonòmica el passat 27 de juliol, segons ha pogut confirmar À Punt Notícies. Puig serà ambaixador d'Espanya a l'OCDE, amb seu a París, segons han confirmat altres fonts. Aquest dimarts està previst el Consell de Ministres setmanal, que aprovarà el nou nomenament de l'expresident.

En un escrit dirigit a la presidenta de les Corts, l'exlíder dels socialistes valencians ha agraït a la Cambra i a tots els seus diputats i diputades l'honor de representar la Comunitat Valenciana al Senat durant els primers mesos de legislatura.

"Desitge que continuem treballant des de les autonomies per a transformar el Senat en una autèntica Cambra de representació territorial que ajude a entendre millor la diversitat polifònica d'Espanya i atenga, de manera més adequada, la cohesió territorial i social de la nostra societat", ha assenyalat en el seu escrit.

L'acord de Puig per a abandonar el Senat amb destinació a París és fruit d'una conversa amb el president del govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la qual el president li hauria oferit aquell lloc com a punt final de la seua carrera com a líder del socialisme valencià. La mateixa conversa hauria certificat l'aposta de Ferraz per la ministra Diana Morant com a nova líder del PSPV.

Consulta el text complet ací:

Document
Ximo Puig renuncia a l'acta de Senador
Consulta'l

Se suma a ambaixadors polítics, com Héctor Gómez i Miquel Iceta

El nomenament de l'expresident valencià com a ambaixador davant de l'OCDE se suma als exministres Héctor Gómez i Miquel Iceta, respectivament com a nous representants permanents d'Espanya, davant de l'ONU a Nova York i davant de la Unesco. Aquesta decisió va generar malestar entre els diplomàtics, que van lamentar la falta de trajectòria internacional de tots dos per a ostentar el càrrec, que requereix un perfil tècnic. A més, van advertir de l'impacte que pot tindre per a la imatge d'Espanya que polítics copen aquest tipus de treball. 

També l'exministra de Sanitat, la socialista Carmen Montón, va quedar designada representant davant de l'Organització d'Estats Americans (OEA) a Washington, mentre que l'exdirigent del PSOE Manuel Escudero Zamora, que donarà el relleu a Ximo Puig, està en l'OCDE. A ells cal afegir l'exministra d'Educació Isabel Celaá com a ambaixadora davant de la Santa Seu i Ángel Martín Peccis, a Cuba.

També et pot interessar

stats