Puig remarca la “voluntat permanent de diàleg” per a atendre les demandes del col·lectiu mèdic

El cap del Consell no veu cap motiu per a trencar les negociacions amb els sindicats sanitaris

Imatge d'arxiu d'una manifestació dels metges MIR
Imatge d'arxiu d'una manifestació dels metges MIR / CESM

“Voluntat permanent de diàleg”. És la posició del Consell davant les reivindicacions del col·lectiu mèdic, que ha convocat diverses jornades de vaga per a març, abril i maig. Segons ha manifestat Puig, la Generalitat arribarà "fins al màxim" que puga, "d'una manera racional", per a aconseguir la millora de les condicions de treball dels facultatius.

Puig s'ha referit així a la concentració convocada aquest dimecres pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM CV) i a les negociacions que es mantenen per a intentar desconvocar la vaga convocada.

Puig ha destacat que ja hi ha "alguns punts d'acord en aquest moment", per la qual cosa creu que "no hi ha motiu per a la ruptura" de les negociacions. "Hi ha una voluntat permanent de diàleg per part de la Generalitat", ha remarcat.

El president de la Generalitat ha afegit, en referència a la voluntat negociadora del Consell, que arribarà "fins al màxim" del que puga arribar "d'una manera racional per a assolir la millora de les condicions de treball dels professionals" i aconseguir "el gran objectiu" de tindre "la millor sanitat possible".

Per part banda, el conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, ha assenyalat que en qualsevol procés de negociació, quan hi ha molts punts, alguns queden molt concrets, mentre que en alguns altres, cal  "molt de diàleg per a concretar", la qual cosa passa per celebrar diverses reunions.

En la mateixa línia que els últims dies, Mínguez confia a arribar a un consens, creu que és "relativament senzill" i s'ha mostrat convençut que dins de pocs dies s'aconseguirà la concreció.

També et pot interessar

stats