Puig rebutja avançar les eleccions malgrat la crisi del PP

Considera que l'oportunisme "mai porta bons resultats", en referència al fort repunt de l'extrema dreta a Castella i Lleó

Puig, al Palau de la Generalitat, en una imatge d'arxiu
Puig, al Palau de la Generalitat, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha reiterat aquest dijous el seu rebuig a avançar les eleccions valencianes, previstes per al 2023, malgrat la crisi que travessa el PP. Puig, com ja va fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, dimecres al Congrés, s'ha negat a un avançament estratègic de les eleccions. Ha advertit que "no tindria cap sentit".

"Ja s'ha vist que l'oportunisme, per descomptat, mai porta bons resultats", ha dit a la Cadena COPE en al·lusió a les recents eleccions de Castella i Lleó on ha pujat Vox de forma important. Puig ha insistit que "en absolut" es planteja ara avançar les eleccions autonòmiques perquè ha reiterat que el govern que presideix està centrat en la superació de la pandèmia i en la reactivació econòmica, social i "emocional".

Dit això, ha fet notar que no tindria per què avançar-les a pesar que en aquest moment el PP siga "el rival feble", ja que ha recordat que en política "mai se saben les fortaleses i febleses de cada moment". Per contra, el president valencià ha defensat que l'executiu del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) està "en una altra direcció", amb el pressupost aprovat per al 2022 i set anys presentant els comptes anuals "dins del termini i en la forma escaient".

També et pot interessar

stats