Puig sobre les eleccions a Castella i Lleó: “L’avanç de l’extrema dreta no és bona notícia per a l’estabilitat”

El cap del Consell convida a reflexionar sobre les causes de l’avanç de formacions d’ultradretra, contràries a la diversitat i a l’estat de les autonomies

La cúpula de VOX celebra els resultats a les eleccions de Castella i Lleó
La cúpula de VOX celebra els resultats a les eleccions de Castella i Lleó / Europa Press

“Necessitem governs que generen estabilitat i la extrema dreta no és favorable a la recuperació amb fons europeus, ni a qüestions bàsiques per a la convivència, com és fugir de l’odi, l’insult o la crispació. Tot això no ho aporta l’extrema dreta, per tant, no és una bona notícia per a l’estabilitat”. En aquests termes es pronunciava el president de la Generalitat, Ximo Puig, en ser preguntat pels resultats electorals de Castella i Lleó, en què el PP ha sigut el partit més votat, però s’ha registrat un important avanç de Vox, que ha passat d’un a tretze representants al parlament autonòmic.

El cap del Consell, a més, ha reconegut sentir-se preocupat per les causes de l’avanç de l’extrema dreta i ha instat a reflexionar amb calma sobre els motius: “El més important és saber per què avança l’extrema dreta amb els postulats que té, que són negatius per a la pluralitat, la diversitat”, exposava en ser preguntat per aquest assumpte en la roda de premsa en què ha anunciat les restriccions que s’imposaran per a frenar els contagis en les festes populars de la Comunitat Valenciana.

“Em preocupen les causes. Hem d’abordar en serietat les causes que condicionen aquest avanç de l’extrema dreta”, admetia el cap del Consell.

Ximo Puig ha reconegut que els resultats de les eleccions a Castella i Lleó, “que no se sap molt bé per què es van convocar”, segons puntualitzava, no afavoreixen ni la democràcia ni l’estat de les autonomies, perquè l’extrema dreta “està en contra de l’estat de les autonomies”.

També et pot interessar

stats