El PP podrà governar Castella i Lleó amb el suport de Vox

La formació ultradretana, gran guanyadora de la nit, ha passat d’un a tretze procuradors

Resultats de les eleccions autonòmiques a Castella i Lleó
Resultats de les eleccions autonòmiques a Castella i Lleó / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de febrer 2022 - 22:35 Actualitzat: 13 de febrer 2022 - 23:02

El Partit Popular ha guanyat les eleccions autonòmiques a Castella i Lleó amb el 31,5% dels vots i 31 procuradors, superant un PSOE que ha baixat set diputats autonòmics respecte de 2019. Aquest és el resultat amb el 98,8% dels vots escrutats.

Els populars, però, hauran de comptar amb el suport de Vox, gran guanyadora de la nit electoral. La formació ultradretana ha passat d’un a tretze procuradors i podria entrar a governar per primera vegada en l’àmbit autonòmic. 

El partit més perjudicat per aquestes eleccions anticipades ha sigut Ciutadans, que només manté un dels onze procuradors que va obtindre en 2019, quan va arribar a ser soci de govern. El declivi de la formació taronja, que va començar a les eleccions autonòmiques catalanes i continuar amb les madrilenyes, s’accentua. 

En quarta posició han quedat Unió del Poble Lleonés i Sòria Ja! amb tres escons cadascuna. La formació lleonesista ha triplicat la presència a l’hemicicle. Soria Ja!, una candidatura que pretén donar veu a una província afectada pel despoblament, però que no forma part de la plataforma Espanya Buidada, irromp amb més del 42% dels vots en la seua circumscripció.

Unides Podem ha perdut un procurador respecte als anteriors comicis, tot i sumar-se Esquerra Unida a la candidatura de Podem, que va treure els dos escons en 2019. 

Per Àvila ha sumat més vots que en l’última convocatòria i manté el seu únic procurador.

També et pot interessar

stats