Puig i Mazón llancen un missatge de tranquil·litat a les inversions estrangeres

Busquen evitar que la transició siga un “inconvenient” per a les empreses que vulguen instal·lar-se en el territori valencià

Imatge de la reunió entre Ximo Puig i Carlos Mazón
Imatge de la reunió entre Ximo Puig i Carlos Mazón / GVA

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, i el candidat del PPCV a la presidència i guanyador en les eleccions del 28 de maig, Carlos Mazón, s'han reunit aquest dimarts per primera vegada després dels comicis en una reunió de treball, segons han informat en un comunicat conjunt. La trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, s'ha desenvolupat "dins de la més absoluta cordialitat i cortesia institucional", abans del traspàs de poders, i s'ha fet pública en acabar. L'objectiu de la trobada ha sigut traslladar un missatge de continuïtat davant de possibles inversions estrangeres i per a donar "certesa i suport" així com evitar que aquest període transitori de la formació de govern "siga un inconvenient per a les empreses que vulguen instal·lar-se al territori".

A mitjan maig Puig va anunciar que el Consell estava mantenint converses "al més alt nivell" amb, almenys, deu multinacionals de "sectors avançats" que estudien instal·lar-se a la Comunitat Valenciana. En conjunt, es tractaria d'una inversió potencial de 24.400 milions d'euros i un impacte laboral total de 43.000 ocupacions directes, va afirmar. Les converses es mantenen amb empreses internacionals dedicades al desenvolupament de microprocessadors, l'hidrogen verd, les energies renovables, les bateries elèctriques, la producció de components, els vehicles elèctrics i les macrodades. En aquests dies, ha transcendit que Tesla és una de les multinacionals que negocia amb el Consell per a desenvolupar un projecte en l'àrea metropolitana de València que suposarà una gran inversió econòmica.

Aquesta ha sigut la primera reunió que mantenen Puig i Mazón després de les eleccions, atés que l'única celebrada fins hui entre totes dues formacions ha sigut entre el conseller d'Hisenda en funcions, Arcadi España, la de Política Territorial, Rebeca Torró, i la vicepresidenta de les Corts, María José Salvador, amb el mateix president del PPCV, el seu director de campanya, Miguel Barrachina, i el seu sotssecretari d'Organització, Juan Francisco Pérez Llorca.

També et pot interessar

stats