Així és l'imperi de Tesla que podria ampliar-se a València

El magnat Elon Musk ha construït sis gigafactories repartides entre el continent americà, l'asiàtic i l'europeu

Les estacions de càrrega de Tesla es mostren en un aparcament de Xangai, Xina
Les estacions de càrrega de Tesla en un aparcament de Xangai, la Xina / Aly Song / Reuters

La companyia Tesla del magnat Elon Musk és una de les multinacionals amb l'imperi més gran del món, amb presència en diversos països. En concret, ha construït sis gigafactories, batejades pel mateix Musk amb un nom format per un número, segons l'orde de creació, i la localització de la ciutat on estan ubicades. N'hi ha tres als Estats Units, una a Àsia, una altra a Europa i una més a Mèxic.

La Giga 1-Nevada és la més gran en l'actualitat, i només l'edificació de la fàbrica ocupa un terreny d'un quilòmetre de longitud. Hi fabriquen motors i cel·les per a bateries de cotxes elèctrics. Aproximadament se'n creen tretze milions al dia, tenint en compte que un motor d'un model bàsic pot necessitar 4.000 cel·les. Després vingué la segona fàbrica de Giga 2-Buffalo, a l'estat de Nova York, on es fabriquen panells solars. La Giga 3-Xangai fou la primera fora de territori americà; també va ser la primera que va fabricar tant bateries com vehicles elèctrics. Un de cada tres Tesla al món ix d'aquesta fàbrica.

El bot a Europa vingué amb la macroplanta Giga 4-Berlín, fa dos anys. La seu de la marca a Berlín-Brandenburg, on s'acoblen els models Y, es va projectar l'any 2019 i es va inaugurar el març del 2023. La intenció de Tesla és fabricar a Alemanya 500.000 models anuals. Després va arribar la Giga 5-Texas i actualment s'està construint la Giga 6-Mèxic que serà, segons les previsions, la més gran, superant en superfície la de Nevada.

En cas que les negociacions entre el govern de la Generalitat i Tesla foren fructíferes, en terreny valencià s'instal·laria la setena fàbrica d'aquest imperi: la Giga 7-València. Encara es desconeix la ubicació exacta de la nova gigafactoria, però els representants de la marca nord-americana han estat aquesta setmana a València visitant diversos llocs.

També et pot interessar

stats