Tesla negocia amb la Generalitat implantar-se a la Comunitat amb una inversió de més de 4.500 milions d'euros

Encara es desconeix la ubicació exacta de la nova gigafactoria, però els representants de la marca nord-americana han estat aquesta setmana a València visitant diversos llocs

Factoria de Tesla / À Punt

Segons ha pogut confirmar À Punt, la multinacional de l'automòbil que negocia amb la Generalitat per tal d'instal·lar una gigafactoria amb una inversió superior als 4.500 milions és la nord-americana Tesla, la marca de cotxes elèctrics propietat del magnat Elon Musk.

Encara es desconeix la ubicació exacta de la nova gigafactoria, però els representants de la marca nord-americana han estat aquesta setmana a València visitant diversos llocs.

Tesla, companyia californiana en plena expansió i creada l'any 2008, compta actualment amb sis grans gigafactories per tot el món, amb quatre centres als Estats Units, un a Xangai i un altre a Berlín. La nova seu valenciana seria, per tant, la segona gran fàbrica de la marca en el continent Europeu, si bé és cert que tenen més centres logístics i d'assemblatge a Alemanya i als Països Baixos.

La seu de la marca a Berlín-Brandenburg, on s'assemblen els models Y, es va projectar l'any 2019 i va ser inaugurada el març de 2023. La intenció de Tesla és fabricar a Alemanya 500.000 models anuals.

Gigafactoria de Tesla a Berlín
Gigafactoria de Tesla a Berlín / Tesla

La inversió a la Comunitat Valenciana es tramitarà com a projecte territorial estratègic, de la mateixa manera que ha passat amb el PowerCo, la filial de Volkswagen.

El president en funcions, Ximo Puig, va avançar la possibilitat d'un gran acord en aquest sentit durant la campanya electoral.

Segons les fonts citades, el hub d'electromobilitat que s'està formant entre la gigafactoria de Sagunt i el procés d'electrificació de la planta de Ford Almussafes van ser determinants per a la multinacional, que situaven la província de València com a única opció per a la nova inversió a Espanya.

La invitació de Sánchez per invertir a Espanya

En abril de 2022 Elon Musk i Pedro Sánchez intercanviaren opinions a Twitter respecte a les grans capacitats d'Espanya per a generar energia solar. Enmig de la crisi energètica a Europa, el magnat publicà que "Espanya hauria de construir una matriu solar massiva. Podria alimentar tot Europa". Sánchez contestà a la publicació convidant-lo a invertir al nostre país. "El temps és ara. Fem-ho bé. Vine-hi i mira. Donem la benvinguda als inversors a Espanya", va afirmar el president del govern.

També et pot interessar

stats