Puig garanteix el suport als hotels de l'Imserso: "No es pot vendre per davall del preu"

La Generalitat remarca que el paquet d'ajudes dirigit al sector contribuirà a mantindre més de 3.000 llocs de treball en una cinquantena d'establiments

La Generalitat exigeix que s\'adjudique el programa Imserso \"sense retards\"
Dos persones grans gaudeixen de la platja / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit el suport del govern autonòmic al sector hoteler valencià que participa en el popular programa de viatges de majors de l'Imserso mitjançant el paquet d'ajudes que pretén afavorir la desestacionalització turística i mantindre els llocs de treball en temporada mitjana-baixa.

"En aquest cas, com en uns altres, no es pot vendre per davall del preu. És una posició prou raonable", ha declarat en el mateix dia que s'inicia la comercialització d'aquests viatges fins al dissabte 24 de setembre. La Comunitat Valenciana representa el 20% de l'oferta total del programa amb més de cinquanta hotels adherits.

A preguntes dels periodistes, Puig ha posat l'accent en el fet que el Consell tracta de fer costat a la indústria hotelera perquè els establiments continuen oberts a la tardor i no es destruïsquen ocupacions. "Aquesta és la nostra ambició i l'acord al qual arribem", ha reiterat.

En la mateixa línia, el director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat que el paquet d'ajudes acordat pel Consell servirà per a preservar els més de 3.000 llocs de treball que genera l'Imserso a la Comunitat Valenciana en la cinquantena d'establiments adherits al programa.

L'agost passat, la Generalitat va anunciar que subvencionarà amb cinc milions d'euros els hotels valencians per a pal·liar l'augment de preus generat per la inflació i ajudar-los a afrontar la campanya de l'Imserso fins a la següent licitació, prevista per a la temporada 2023-2024. Aquestes aportacions suposaran uns sis euros per cada pernoctació i aniran dirigides als hotelers que es mantinguen durant la campanya de tardor-hivern en el programa.

La decisió del Botànic arriba després que el Ministeri de Drets Socials s'haja negat a actualitzar els preus subvencionats del programa amb l'increment de la inflació, fet que ha portat a molts establiments a plantejar-se la renúncia a participar en la iniciativa.

Per la seua banda, la ministra de Turisme, Reyes Maroto, assegurava aquest dilluns en un desdejuni d'Europa Press que està en interlocució amb el sector turístic i advocava per una modernització de l'Imserso, programa que depén del Ministeri de Seguretat Social i que ofereix viatges destinats a la tercera edat a preus molt econòmics que assumeix parcialment el sector durant els mesos de tardor i hivern, en temporada baixa.

També et pot interessar