Deu dies a la costa per 269,83 euros i un màxim de 405,53 euros a les Canàries: així serà l'Imserso 2022-2023

El programa de turisme sénior començarà a comercialitzar-se en les agències a partir del pròxim 20 de setembre

Imserso Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'un viatge de l'Imserso

L'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) ha donat a conéixer aquest dimarts la previsió de preus del programa de vacances per als majors per a la pròxima temporada 2022-2023, que començarà a comercialitzar-se en les agències a partir del pròxim 20 de setembre. Podran participar-hi els pensionistes de viudetat amb 55 o més anys i els pensionistes o beneficiaris del sistema de la Seguretat Social a partir de 65 anys. Així mateix, es poden beneficiar els espanyols d'origen emigrant que hagen tornat a Espanya.

Els preus per a la temporada 2022-2023 oscil·len entre els 116 euros de les visites a capitals de províncies i els 405 euros dels viatges a Canàries. Les zones de costa a la Península (amb transport) a Andalusia, Catalunya, Múrcia i la Comunitat Valenciana se situaran entre els 269,83 euros per a una estada de deu dies (nou nits) i 212,96 euros per a una estada de huit dies (set nits). Sense transport, els preus baixen a les costes d'Andalusia, Catalunya, Múrcia i la Comunitat Valenciana als 235,95 euros per a una estada de deu dies (nou nits) i a 196,02 euros per a una estada de huit dies (set nits).

Pel que fa a les illes, els preus per a viatjar a la zona costanera insular de Balears amb transport són de 308,37 euros per a una estada de deu dies (nou nits) i de 248,96 euros per a una estada de hui dies (set nits). Sense transport, el preu baixa a 236,07 euros per a una estada de deu dies i de 195,78 euros per a una estada de huit dies. I a les Canàries, la xifra arriba als 405,53 euros per a una estada de deu dies i de 330,51 euros per a una estada de vuit dies. En el cas que no desitgen transport els preus baixen fins als 235,95 euros per a deu dies i 195,72 euros per a huit dies.

El turisme de natura i les capitals de província són els destins més barats

Els preus més econòmics un any més en els viatges de l'Imserso es donen en els circuits d'interior. Els circuits culturals de sis dies (cinc nits) tenen un preu de 272,71 euros; al turisme de naturalesa cinc dies (quatre nits) costaran 266,81 euros; a les capitals de província quatre dies (tres nits) un total de 115,98 euros, i per a Ceuta o Melilla cinc dies (quatre nits) el preu és de 266,81 euros.

Aquests preus inclouen allotjament en habitació doble a compartir. Si la persona beneficiària desitja habitació d'ús individual, s'inclourà un suplement per nit de vint euros a Balears i la zona costanera peninsular, de vint-i-tres euros a Canàries i de vint-i-cinc euros en destinacions de turisme interior. Uns preus que podran minorar-se per a les persones que tinguen recursos econòmics iguals o inferiors a l'import de les pensions no contributives de jubilació i invalidesa (PNC) de la Seguretat Social.

També s'inclou la pensió completa, excepte en viatges a capitals de província, on el règim és de mitja pensió. El transport està inclòs i en els torns de Nadal i Cap d'Any s'inclou un suplement de vint euros per persona per cada dinar o sopar de gala.

La publicació dels preus arriba una setmana després que el Consell acordara amb els hotelers valencians una ajuda econòmica que fera viable per als establiments obrir en hivern per als viatgers séniors. L'Imserso ha convocat 816.029 places per a participar en el programa de Turisme que es desenvoluparà entre els mesos d'octubre de 2022 i juny de 2023 en les tarifes congelades, una mesura molt criticada pels empresaris, que arribaren a demanar la dimissió de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra.

També et pot interessar

stats