Tir d'eixida per a la temporada de l’Imserso 2022-2023

Els usuaris residents a la Comunitat Valenciana ja poden reservar els viatges entre les més de 800.000 places oferides arreu de l'estat espanyol

La platja de Ponent de Benidorm, en una imatge d'arxiu
La platja de Ponent de Benidorm, en una imatge d'arxiu / Visit Benidorm

El programa de turisme social de l’Imserso comença la temporada 2022-23 aquest dimarts. Els preus van des dels 115 euros per un viatge de quatre dies per les diferents capitals de província de l’estat espanyol, fins als 405 euros per deu dies a les Canàries, incloent-hi el transport.

La normalitat torna, així, a aquest històric programa de vacances per a les persones majors que es va posar en marxa el 1985, amb tan sols dos punts de destí: Benidorm i Palma. El programa, que va començar només amb 16.000 places, compta en l’actualitat amb més de 800.000, després de tres temporades marcades per la pandèmia.

El març del 2020 l’Imserso va haver de tancar de forma precipitada a causa de l’arribada de la covid-19, mentre que l'inici de l'última temporada es va retardar diversos mesos, a causa també de la lentitud en el procés d'adjudicació del concurs públic.

Entre dimarts i dimecres, els usuaris residents a la Comunitat Valenciana podran començar a reservar els viatges, a més d’aquells que visquen a les comunitats autònomes d'Andalusia, Cantàbria, Catalunya, Extremadura, Madrid, Múrcia i la ciutat de Melilla. D'altra banda, els d'Astúries, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, les Balears, les Canàries, La Rioja, Navarra, el País Basc i Ceuta podran fer-ho entre dijous que ve i divendres.

En l'anterior temporada 2021-2022, iniciada el gener passat, amb els últims viatges llançats el 30 de juny, es van executar 489.042 places, un 60% de les disponibles en el programa.

Respecte a la incidència de la covid-19, les dades confirmen que els viatges han sigut "plenament segurs", ja que malgrat que l’inici va coincidir amb una onada alta d'infeccions a Espanya, la incidència en els viatgers de l’Imserso ha estat cinc vegades per sota de la mitjana espanyola, d'acord amb l'Institut de Majors i Serveis Socials.

També et pot interessar

stats