La Generalitat exigeix que s'adjudique el programa Imserso "sense retards"

Demana una reunió conjunta amb les ministres Maroto i Carcedo per a analitzar la situació.

La Generalitat exigeix que s\'adjudique el programa Imserso \"sense retards\"
La Generalitat exigeix que s'adjudique el programa Imserso "sense retards"

El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer, ha enviat una carta a la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, a la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i al director general de l'Imserso, davant de la preocupació pel recurs interposat per una de les adjudicatàries que ha de comercialitzar els paquets turístics del Programa Imserso, que podria suposar un retard en l’inici, com ja va passar fa ara quatre anys.

Així, en aquesta carta, Colomer ha demanat una reunió amb els dirigents per a tractar el tema i buscar possibles solucions, ja que es tracta d'una oferta fora de la temporada estival que suposa la dinamització de l'economia i el manteniment de les plantilles en el sector.

El retard pot afectar 3.000 treballadors

Segons l'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec), aquest retard pot afectar entre 2.500 i 3.000 llocs de treball, amb possibles acomiadaments, contractes suspesos, no renovacions o expedients de regulació temporal d'ocupacions. D'aquesta forma, es preveu que prop d'uns 60 establiments hotelers poden veure com la seua demanda es redueix considerablement, principalment a les comarques d'Alacant.

Concretament, a la Comunitat Valenciana es creu que aquest retard suposarà una disminució d'uns 180.000 turistes menys, procedents d'aquests programes de turisme social.

També et pot interessar

stats