Puig defensa l'estat d'alarma: "Tot el món sap que ha sigut absolutament efectiu"

El president critica la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el confinament i recorda que són les restriccions les que han permés frenar la propagació del coronavirus

Puig, en l'acte d'homenatge a les víctimes de la Covid-19 celebrat a Madrid
Puig, en l'acte d'homenatge a les víctimes de la Covid-19 celebrat a Madrid / Fernando Villar (Efe)

"Tot el món sap que l'estat d'alarma ha sigut absolutament efectiu". És la resposta del president de la Generalitat, Ximo Puig, preguntat per la polèmica sentència del Tribunal Constitucional que declara il·legal el confinament decretat pel govern espanyol en març de 2020 davant la crisi sanitària del coronavirus. El mandatari valencià s'ha afegit aquest dijous a les veus que defensen l'estat d'alarma com la millor ferramenta per a lluitar contra la pandèmia i, tot i deixar clar que respecta la decisió de l'òrgan judicial, s'hi ha mostrat crític: "Totes les institucions de l'Estat han de tindre sempre consciència del moment que es viu i adoptar les resolucions en funció del interés general", ha dit. 

Puig, que ha estat a Madrid per assistir a l'acte celebrat en homenatge de les víctimes de la Covid-19, ha insistit en la necessitat de comptar amb un paraigüa legal que done cobertura a les restriccions sanitàries -com fins ara havia fet l'estat d'alarma- perquè són les que permeten frenar l'avançament del virus. "Tots els presidents autonòmics som consicents del benefici d'algunes accions de caràcter restrictiu per a la superació de la pandèmia. És en favor de la salut de les persones, que és el més important" ha apuntat. 

La Comunitat Valenciana ha sigut la primera autonomia espanyola a tornar a introduïr el toc de queda nocturn per a restringir la mobilitat de la població entre la una i les sis de la matinada. Una mesura que la Generalitat justifica per l'empitjorament de la situació epidemiològica en el territori i que té l'aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Puig s'ha mostrat confiat, per això que l'anul·lació de l'estat d'alarma no interferirà amb el toc de queda vigent a 32 municipis valencians almenys fins el 25 de juliol. "La gran prioritat en l'agenda ara mateix és la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social, i totes les institucions de l'Estat haurien de tindre aquesta visió", ha afirmat.

També et pot interessar

stats