Puig: "La Comunitat Valenciana no és un trofeu per a ningú"

En una entrevista concedida a Europa Press, el presidenciable socialista no ha volgut parlar sobre la possibilitat d'un Botànic III amb Compromís i sense Unides Podem - Esquerra Unida

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció del PSPV, Ximo Puig
El president de la Generalitat i candidat a la reelecció del PSPV, Ximo Puig / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, ha tornat a defensar que les eleccions autonòmiques no poden ser un plebiscit de les generals i ha rebutjat la idea del PP que poden ser la seua clau per a accedir a la Moncloa. "La Comunitat Valenciana no és un trofeu per a ningú", ha remarcat.

"El PP està proposant que les eleccions autonòmiques siguen una espècie de primàries de les generals. És la demostració més palpable de la insolvència", respon a la pregunta de si percep les ganes de canvi de les quals fan gala des de l’equip del líder de l’oposició, Carlos Mazón. 

Puig s'ha proposat realitzar una campanya "molt més capil·laritzada en el territori" i "fugir del màrqueting per a aterrar en la realitat dels ciutadans". En aquesta línia, ha confirmat la presència del president del govern espanyol i secretari del PSOE, Pedro Sánchez, en actes electorals del PSPV. 

El presidenciable socialista s’ha mostrat confiat que hi haurà una "majoria social" que els donarà suport. "Tenim dades que, sobretot, avalen la gestió del govern i altres bastant significatives respecte a qui preferiria la ciutadania que fora el president", ha assegurat, i ha augurat que molts electors i electores decidiran el seu vot en l'últim moment.

Reivindica un projecte "sense fanatismes, obert i valencianista"

Respecte a la relació entre els seus socis de govern, tensades per la integració en la plataforma Sumar que impulsa la vicepresidenta Yolanda Díaz, Puig s'ha limitat a destacar l'acord aconseguit entre Podem i Esquerra Unida per a confluir en les autonòmiques i en vora 50 municipis, ja que "elimina riscos d'atomització".

"Jo espere representar una majoria àmplia; en això estic treballant, en la major transversalitat possible", ha afegit. El cap de llista del PSPV ha reivindicat un projecte progressista "sense fanatismes, obert i valencianista des de la concepció de les cinc milions de mirades valencianes".

Quant a la relació amb Compromís, ha subratllat: "És positiva, és franca, és lleial i, humanament, molt confortable". No ha volgut parlar sobre la possibilitat de reeditar el govern del Botànic amb la coalició valencianista i sense Unides Podem - Esquerra Unida, ja que ha insistit que aspira a aconseguir "el millor resultat possible".

També et pot interessar

stats