Compromís, EUPV i Podem se sumen en una única papereta a Torrent, Gandia, Elda i Santa Pola

La coalició UP-EU es repetirà en l’àmbit autonòmic i també serà una realitat en 33 municipis

El termini per a confluir s'acaba el 14 d'abril

El 28 de maig, la coalició Unides Podem-Esquerra Unida i Compromís competiran a les urnes en l’àmbit autonòmic, però en ciutats com Torrent (Horta Sud), Gandia (Safor), Elda (Vinalopó Mitjà) i Santa Pola (Baix Vinalopó) aniran junts en la mateixa papereta. Els equips negociadors no tanquen la porta a més acords de confluència entre les principals forces a l’esquerra del PSPV. El termini per a presentar-los s’acaba el 14 d’abril. 

Pel que fa a la suma d’EUPV i Podem en les eleccions locals, ara per ara són 33 els municipis on compartiran candidatura, inclosos Castelló de la Plana, València i Alacant. S’espera que aquesta confluència es repetisca en més de 50 pobles i ciutats.

Quant als candidats i candidates a l’alcaldia, a Castelló de la Plana encapçalarà la llista conjunta Marisol Barceló, de Podem; igual que a València, que no ho ha fet oficial, però serà Pilar Lima; i Alacant serà l'única de les tres on el candidat d'Esquerra Unida Manolo Copé ocupe el lloc d'eixida.

La diversitat del nostre país, però, fa que es donen altres combinacions. A Benicarló (Baix Maestrat), Esquerra Unida i Podem sumen amb Esquerra Republicana una candidatura que encapçala Enoc Altabás, president de la formació independentista a la ciutat. 

El vicealcalde de Gandia encapçala una plataforma alternativa 

El vicealcalde de Gandia, Josep Alandete, que el 2019 va ser cap de llista de Compromís Més Gandia Unida –confluència de la coalició valencianista, EUPV i ERPV–, enguany encapçala la candidatura de Projecte Gandia.

Alandete, que va denunciar un procés de primàries “antidemocràtic” per part de Compromís, lidera una plataforma que compta amb el suport d’Esquerra Republicana, Els Verds i excàrrecs de la formació taronja.

També et pot interessar

stats