Puig avança que els espais de vacunació massiva s'obriran la setmana que ve

El cap del Consell anuncia que els majors de 60 anys poden estar vacunats al juny

Vacunació massiva en Les notícies de la nit
Imatge d'arxiu de vacunació / À Punt NTC

Els valencians majors de 60 anys poden estar vacunats al juny i, per a avançar en el pla de vacunació massiva, la setmana que ve s'obriran els espais de vacunació massiva del nostre territori, segons ha anunciat aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Per a perfilar els detalls d'aquestes instal·lacions, al final de setmana hi haurà una reunió per a preparar-ne l'obertura. En una entrevista en la Cadena Ser, el cap del Consell ha recalcat que la Comunitat Valenciana està en disposició d'inocular fins a 500.000 persones a la setmana, sempre que arriben suficients dosis.

Per això, aquests espais s'adaptaran a "la realitat dels subministraments previstos" i "sobre aquesta base, s'obriran els centres perquè el que es vol és dotar-los de la major confortabilitat i eficàcia", segons ha aclarit el president de la Generalitat.

En aquest sentit, preguntat per si manté l'objectiu que el 70% de la població estiga vacunada a l'estiu, Ximo Puig ha recalcat que el Consell treballa per a aconseguir que "la immensa majoria dels valencians estiga immunitzada com més prompte millor", però ha constatat que "hi ha imponderables que no depenen de nosaltres", com la investigació de les vacunes de Janssen i AstraZeneca.

Durant l'entrevista, el cap del Consell ha defensat la "gestió" de les vacunes en la Comunitat Valenciana, sobretot "pel compromís comú" de la societat, que permet que el procés "vaja molt bé dins de la dificultat" i s'ha mostrat convençut que les farmacèutiques "compliran" perquè "han donat la seua paraula". De fet, ha aclarit que Janssen sí que enviarà aquesta setmana els vials corresponents, encara que estan paralitzats, i ha recordat el compromís de Pzifer d'augmentar els enviaments.

El president de la Generalitat també ha aprofitat per a reclamar a l'EMA, l'Agència Europa del Medicament, que es resolga amb "tota la seguretat i l'aval científic però com més prompte millor" la investigació d'aquestes vacunes per a poder administrar-les. Sobre les incidències que han sorgit al voltant de les vacunes, Ximo Puig ha comentat que "estem guanyant a poc a poc a la pandèmia encara que hi haja dies que sembla que tot ix malament".

"No necessitaríem un estat d'alarma després del 9 de maig"

D'altra banda, davant la fi de l'estat d'alarma el 9 de maig, el cap del Consell ha demanat "molta prudència" i ha afegit que "si segueixen la coses com estan" a la Comunitat Valenciana, "nosaltres no el necessitaríem". A més, ha aclarit que algunes de les restriccions "les hem adoptades amb els instruments que tenim prèviament al fet que es declarara l'estat d'alarma".

Quant a les mesures per a controlar els contagis, Puig ha indicat que a la Comunitat Valenciana "els instruments han funcionant" i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sempre ha avalat les restriccions que s'han implantat.

A pesar que la situació epidemiològica valenciana és millor que la de la resta d'Espanya, el president de la Generalitat ha recalcat que el que li agradaria és estar a partir del 9 de maig en una situació en la qual "es puga progressivament avançar en la desescalada amb tota la prudència". La comissió interdepartamental es reunirà la pròxima setmana per a avaluar l'efecte de les festes de Setmana Santa i si es pot continuar avançant en "aquest procés prudent" d'alleugerir restriccions.

Passaport sanitari

Pel que fa a la campanya turística de l'estiu, Puig ha destacat la importància del passaport sanitari per a reactivar el turisme, encara que s'haja de renovar cada any. "Allò important és que al juny, com estava previst, existisca aquesta capacitat de transitar per tot Europa", ha afegit. A més, ha assenyalat que a partir d'aquesta situació "es podria parlar d'algun corredor determinat", sobretot amb el Regne Unit, però "el que està clar és que si existira aquesta opció de mobilitat interna ens facilitaria moltíssim la recuperació econòmica".

També et pot interessar

stats