Arriben a Espanya les primeres dosis de Janssen

Les vacunes no s’administraran encara, a l’espera que l'Agència Europea del Medicament es pronuncie sobre la seguretat del producte

Imatge d'arxiu de la vacuna de Janssen
Imatge d'arxiu de la vacuna de Janssen / À Punt NTC

Les primeres dosis de les vacunes contra el coronavirus desenvolupades per la companyia Janssen ja han arribat a Espanya, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. 

No obstant això, les 146.000 dosis estan depositades en el magatzem central, atés que Janssen ha recomanat conservar-les i no utilitzar-les fins que es pronuncie el Comité per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància de l'Agència Europea del Medicament (EMA).

Precisament, l'agència ha anunciat que està "accelerant" l’avaluació sobre la possible relació entre la vacuna de Janssen contra la Covid-19 i els casos "molt poc freqüents" de trombes amb plaquetes baixes, de la qual espera emetre una recomanació "la setmana vinent".

De moment, l’EMA ha avançat que està investigant tots els casos notificats i decidirà si és necessari adoptar mesures reglamentàries. Així mateix, està col·laborant estretament amb l’agència estatunidenca i altres reguladors internacionals.

Això es produeix després que els Estats Units recomanara el passat dimarts que se suspenguera l'ús de la vacuna mentre es revisen sis casos de trombes en les més de 6,8 milions de persones que l'han rebuda. 

També et pot interessar

stats