Puig assegura que el fill va treballar per a l'empresa del germà "amb tota legalitat"

El cap del Consell acusa el PP de manipular l'informe de la Guàrdia Civil i diu que "no hi ha res a amagar" en la subvenció de la Generalitat que va rebre la mercantil per aquesta contractació

El president de la Generalitat, Ximo Puig intervé en la sessió de control en Les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, intervé en la sessió de control a les Corts / Biel Aliño

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha eixit al pas de les informacions que assenyalen el fill dins la trama del possible frau en les subvencions a productores, entre altres, la del germà. Segons la investigació, es va fer servir una ajuda pública per a contractar-lo quan va treballar temporalment en una companyia vinculada a l'empresari Francis Puig, però el cap del Consell insisteix que aquest contracte va ser legal. 

L'assumpte, que li ha retret aquest dijous la diputada del PP Eva Ortiz durant la sessió de control a les Corts, ha provocat polèmica perquè la mercantil en qüestió va rebre una subvenció del govern valencià precisament per a fomentar l'ocupació a través d'Avalem Joves. És una de les ajudes públiques que estan sota sospita en la causa judicial que investiga per presumpte frau Francis Puig i el seu soci Enrique Adell Bover

El procediment sorgeix arran d'una querella del PP contra el germà del president i els seus socis, que denuncia la possible adjudicació fraudulenta de subvencions de la Generalitat Valenciana, de la Generalitat de Catalunya i del Govern d'Aragó a les mercantils Comunicació dels Ports, Més Mut, Canal Maestrat, Nova CB i Kriol Produccions entre els anys 2015 i 2018.

La contractació del fill de Ximo Puig en una de les companyies investigades per les ajudes rebudes s'arreplega en l'informe que el jutge de la causa va encomanar a la Guàrdia Civil, escrit que en cap cas adverteix que es produïra cap il·legalitat en el procés. "És obvi que hi ha una manipulació. És un informe esbiaixat que ha distribuït el PP, és una denúncia contra una empresa en la qual treballa el meu germà i en la qual, circumstancialment durant tres mesos, absolutament amb tota legalitat, va treballar el meu fill", ha remarcat el cap del Consell.

Dit això, Puig ha assegurat que li produeix "repugnància moral el que està fent el PP" i ha garantit que "no hi ha res a amagar". Per això, s'ha mostrat tranquil amb la investigació sobre les ajudes atorgades a empreses vinculades al germà, que ja ha sigut citat a declarar davant del jutge. "No hi ha draps bruts; per tant, no hi ha res a rentar: hi ha confiança en la justícia", ha assenyalat el dirigent valencià, que tampoc s'ha mostrat "en absolut" preocupat per la possible imputació de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per la gestió del cas d'abusos a una menor tutelada a mans de l'exmarit d'ella. 

Després d'afirmar que confia tant en la justícia com desconfia de la "mala fe" de l'oposició, el president ha defensat que el Consell està centrat en el progrés i a superar la crisi, a diferència de l'anterior govern del PP que era "el bressol de la corrupció". "Ara hem superat moltes comunitats en reputació, aquesta és la realitat", ha recalcat, per a destacar després que grans empreses com Volkswagen han decidit invertir a la Comunitat Valenciana. Per contra, ha criticat que "la dreta està jugant a una altra cosa; com pitjor, millor, i simplement estan preocupats de tindre alguna opció de govern aliant-se amb l'extrema dreta". "No es pot estar permanentment intentant destruir sense aportar", ha advertit.

També et pot interessar

stats