Oltra presenta una foto per a demostrar una presumpta cacera política de l'extrema dreta

Les crítiques a la vicepresidenta i les peticions de dimissió estan protagonitzant la sessió de control al Consell

Oltra, aquest dijous, a les Corts
Oltra, aquest dijous, a les Corts

La vicepresidenta del Consell i titular d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha passat aquest dijous de la defensa a l'atac en la sessió de control de les Corts. La sessió està tenint lloc en un ambient crispat, on s'han repetit les crítiques a Oltra en el cas de la menor tutelada víctima d'abús per l'exmarit de la vicepresidenta i les peticions de dimissió. I Oltra ha respost. La vicepresidenta ha demanat que se seguisca "la pista dels diners" en la "cacera" que s'està fent contra ella, i ha asseverat que aquesta pista porta "a un camí de roses, això sí, amb moltes espines".

La vicepresidenta ha mostrat una fotografia, amb data del 22 de setembre del 2021, en la qual es veu l'expresident del Consell, Francisco Camps, la fundadora de Vox València, Cristina Seguí, i el director executiu de Ribera Salud, Alberto de Rosa, parlant a l'estació de l'AVE a Atocha, Madrid. Ha plantejat algunes preguntes sobre la trobada, com ara què deu tindre a veure un expresident de la Generalitat "d'un partit condemnat per corrupció" amb Ribera Salud, amb una fundadora de Vox querellant i "exhibicionista" de la xiqueta víctima d'abusos i l'Ateneu Mercantil, i un exvicepresident del Consell General del Poder Judicial. 

Fotografia, del 22 de setembre del 2021, en la qual es veu Francisco Camps, Cristina Seguí i Alberto de Rosa parlant a l'estació de l'AVE a Atocha, Madrid
Fotografia, del 22 de setembre del 2021, en la qual es veu Francisco Camps, Cristina Seguí i Alberto de Rosa parlant a l'estació de l'AVE a Atocha, Madrid

Ho ha fet després de la pregunta de la diputada del PP, Elena Bastidas, sobre si davant els "indicis de delictes greus" contra ella en el cas d'abusos sexuals a una menor tutelada i davant els "desastres evidents de gestió" la vicepresidenta pot seguir al capdavant de les seues responsabilitats.

"El nexe d'unió és els diners i, per descomptat, la cacera cap a la meua persona", ha afirmat Oltra, qui ha explicat que Ribera Salud (amb la reversió duta a terme pel Botànic), que "ja no permet fer negoci amb la salut, ha perdut ingressos milionaris". 

Oltra ha afegit que el director de Ribera Salud té un germà, Fernando de Rosa, que és senador del PP i va ser president de l'Audiència Provincial i conseller de Justícia amb Camps. Ha continuat declarant que Ribera Salud va oferir treball a la xiqueta abusada en un hospital a punt de revertir la seua gestió privada a la sanitat pública, després del que l'Ateneu Mercantil va fer un "espectacle i una grollera exhibició" de la víctima. "Unisquen els punts", ha resumit.

Durant la sessió, el PPCV ha tornat a acusar Puig i Oltra de tindre un "pacte de silenci", pels casos judicials relacionats amb el germà del president de la Generalitat i l'exmarit de la vicepresidenta, i els ha urgit a adoptar responsabilitats polítiques com exigien quan estaven en l'oposició abans del 2015.

Durant la seua intervenció, la síndica popular, M. José Catalá ha exigit a Puig que prenga cartes en el cas de la gestió d’Oltra del cas dels abusos, advertint que "hi ha indicis seriosos de tapar un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada per part del seu exmarit". "I no ho diu la dreta, ho diu un jutge", ha subratllat sobre la petició d'un jutjat de València que el TSJCV impute la consellera d'Igualtat per presumpte encobriment.

Puig no remodelarà el Consell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha deixat clar aquest dijous que no té intenció de remodelar el Consell. El president, en resposta als partits de l'oposició, ha defés que la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha donat explicacions polítiques sobre el cas de la menor tutelada per la Generalitat.

"Cal acceptar un criteri bàsic que és la separació de poders i nosaltres creiem en la justícia i per tant veurem com transcorre el procés judicial en el qual tot el món té dret a participar i discrepar", ha assenyalat Puig en referència a la petició d'un jutge al TSJCV que Oltra siga imputada per l'actuació de la seua Conselleria en un cas d'abusos sexuals pel qual va ser condemnat el seu exmarit.

També et pot interessar

stats