El PSPV presenta una declaració institucional contra les 'teràpies' de conversió i Compromís demana una comissió d'investigació

Muñoz (PSPV): "Creiem que Vox està a favor i volem saber què pensa el PP"

El socialista José Muñoz este dimarts en la Junta de Síndics
El socialista José Muñoz este dimarts en la Junta de Síndics / À Punt

El PSPV ha presentat una declaració institucional perquè les Corts es posicionen contra les 'teràpies' de conversió sexual a alumnes, amb l'objectiu que PP i Vox es posicionen sobre els casos denunciats a Alaquàs.

També des de l'oposició, Compromís ha sol·licitat obrir una comissió d'investigació en les Corts per a saber si hi ha més casos i "si algú tenia coneixement i no ha complit amb la seua obligació".

Així ho han anunciat els síndics del PSPV, José Muñoz, i Compromís, Joan Baldoví, abans de presentar estes propostes en la junta de portaveus, respecte al docent d'un col·legi concertat d'Alaquàs denunciat per presumptament realitzar 'teràpies' de conversió sexual a alumnes. La conselleria d'Educació ho posarà en coneixement de Fiscalia, mentre l'Arquebisbat de València obrirà una investigació.

Segons va avançar el diari Levante-EMV, la denúncia s'ha presentat ara per part de joves de fins a 27 anys que van ser alumnes del col·legi Mare Josefa Campos d'Alaquàs, encara que els fets als quals es refereix van passar fa anys. Un dels afectats va exposar en la denúncia que eixe docent li "va oferir una pastilla per a curar l'homosexualitat".

Des del PSPV, el seu síndic ha assenyalat que este tipus de teràpies són "inconstitucionals i atempten contra els drets humans", per la qual cosa veu necessari que des de les Corts s'activen tots els mecanismes legislatius per a evitar que puguen realitzar-se i que hi haja "les conseqüències legals per als qui intenten estes teràpies absolutament aberrants".

"Creiem que Vox n'està a favor i volem saber què pensa el PP", ha explicat respecte a la seua proposta de declaració institucional.

Joan Baldoví (Compromís) ha qualificat les teràpies d'"escàndol" i ha instat a activar una comissió d'investigació perquè "és prou greu perquè la societat valenciana puga saber què ha passat i si ha succeït en més llocs".

També et pot interessar

stats