El PSPV demana que els condemnats per violència masclista no puguen accedir a les institucions públiques

Els socialistes denuncien el "silenci còmplice d'altres formacions" i sol·liciten al govern que revise el pacte d'estat contra la violència de gènere

La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez
La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez / PSPV-PSOE

El PSPV-PSOE presentarà una moció en tots els ajuntaments per a rebutjar la presència de condemnats per violència de gènere en les institucions o organismes públics, així com exigir la renúncia d'aquells que, actualment, ocupen responsabilitats públiques i que compten amb antecedents penals de violència sobre les dones.

Així ho ha anunciat la sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, qui ha remarcat que "la voluntat dels i les socialistes és llançar un missatge clar a la societat de tolerància zero davant qualsevol atac contra les dones".

Segons han indicat en un comunicat, la moció del PSPV-PSOE rebutja qualsevol forma de violència contra les dones i, especialment, aquella que atempta contra les seues vides de manera directa o indirecta, així com els nomenaments de persones que hagen sigut condemnades per violència masclista per a exercir responsabilitats públiques en institucions o organismes democràtics.

Domínguez ha ressaltat que "almenys 49 dones han sigut assassinades el 2022 a Espanya a mans de les seues parelles o exparelles" i, en aquest sentit, "l'últim mes de desembre ha sigut el més cruent des del 2008".

En aquest sentit, ha indicat que "som davant una situació d'emergència que requereix la implicació de tots i de totes", i ha reivindicat que "les institucions han de ser les primeres a donar exemple".

Amb la moció, els socialistes valencians també sol·licitaran al govern d'Espanya que revise el pacte d'estat contra la violència de gènere perquè "introduïsquen els canvis pertinents" amb la finalitat de garantir "la seguretat de les dones víctimes de violència".

També et pot interessar

stats