La Comunitat Valenciana rep 8,76 milions del Pacte contra la Violència de Gènere

El Ministeri d’Igualtat ha establit els criteris per a distribuir els 100 milions d’euros d’enguany.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha presidit la conferència sectorial telemàtica
La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha presidit la conferència sectorial telemàtica / @IreneMontero

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat aquest dilluns els criteris per a la distribució dels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere per a l’any 2020, un total de 100 milions d’euros, dels quals 8,76 milions aniran destinats a la Comunitat Valenciana.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha presidit la conferència sectorial, telemàtica, en la qual s’han establit les quanties per a cada comunitat autònoma, a més de Ceuta i Melilla. S’han tingut en compte criteris com la distribució de les dones pel territori, de dones majors de 65 anys, població rural, distribució de dones amb treball temporal o parades, distribució de dones amb discapacitat i nombre de dones estrangeres.

Les comunitats que rebran més fons que el territori valencià seran Andalusia (15,58 milions), Catalunya (12,83 milions) i Madrid (10,5 milions). A més, també s’ha aprovat el repartiment de 9,5 milions a programes de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.

La Generalitat demana més plantilla i infraestructures

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s’ha adherit a la proposta, que ja portava la Generalitat, perquè el govern espanyol permeta a les autonomies emprar part del fons en partides de plantilla i allotjaments.

En concret, demana que es permeta la contractació de personal en l’administració pública o l’ampliació de plantilles per a atendre les víctimes de la violència masclista, i també la compra de recursos habitacionals on acollir a aquestes dones.

També et pot interessar

stats