El PSOE demana prorrogar una setmana més el termini d’esmenes a la llei trans

El Ministeri d’Igualtat i Unides Podem pressionen perquè no hi haja més pròrrogues

Pancarta en una manifestació en contra de l'endarreriment del PSOE en la tramitació de la Llei Trans, a 22 d'octubre de 2022
Pancarta en una manifestació en contra de l'endarreriment del PSOE de la llei trans / Europa Press

El Grup Socialista ha demanat al Congrés que s'amplie una setmana més el termini per a presentar esmenes al projecte de llei trans, que conclou aquest dimecres a les 18:00 hores, malgrat les pressions del Ministeri d'Igualtat i d'Unides Podem perquè no hi haja més pròrrogues.

Segons han assegurat fonts del partit, el PSOE ja es troba immers en la redacció de les seues propostes de modificació, però ha preferit donar-se una setmana més i demana una última prorroga. A més, el fet que el PP i Vox també demanen ampliació de termini apunta que la llei s'aprovarà.

Els socialistes han avançat que no tocaran l'autodeterminació de gènere en la llei trans. Tot i això, han manifestat els dubtes sobre l'equiparació d'algunes violències a la violència de gènere que es produeix contra les dones dins d'una relació de parella o exparella (coneguda com a violència intragènere).

El bloqueig de la tramitació ja va causar la baixa de militància de la socialista Carla Antonelli, que es va queixar de l'actitud del seu partit. Així mateix, col·lectius trans s'han mobilitzat per a pressionar el PSOE i han anunciat fins i tot concentracions a les seus del partit.

També et pot interessar

stats