Continua la tramitació de la llei trans

El PP i Vox han presentat una esmena per a fer-la arrere, però no compten amb els suports necessaris

El Congrés durant el debat de la llei trans / À Punt NTC

“Vostés no tenen els vots. Som més en aquesta cambra i en la societat que volem que la llei trans siga llei i els que volem que l’Estat deixe de tindre un deute pendent amb les persones trans”, ha declarat aquest dijous la ministra d’Igualtat, Irene Montero, al Congrés.

PP i Vox, que volen fer arrere la llei, han presentat una esmena a la totalitat del text; però els comptes no els ixen. Una norma no exempta de polèmica que ha hagut de superar els obstacles dins del govern de coalició, però també en el si del PSOE

L'anomenada llei trans contempla el canvi de sexe en el registre sense necessitat d'informes mèdics o tractaments hormonals. El PP considera que el projecte està ideologitzat i rebutja l'autodeterminació de gènere. 

“A vostés els pareix un avanç que convertim el registre civil en l’oficina de recepció de desitjos i penediments, però amb efectes jurídics que poden canviar cada sis mesos?”, ha declarat María Jesús Moro, diputada del PP al Congrés. El mateix camí segueix Vox, que considera aquesta norma un adoctrinament. 

La determinació de gènere també ha provocat una fractura dins del col·lectiu feminista. 

La norma continua ara amb el procés d'esmenes per la via d'urgència i estarà aprovada definitivament abans que acabe l'any. 

A més, hui la cambra baixa també ha debatut la llei de drets i benestar dels animals i la modificació de la llei de l'avortament. Aquesta última compta amb el suport dels partits del govern i dels seus socis parlamentaris.

També et pot interessar

stats