Carla Antonelli es dona de baixa del PSOE pel retard en la tramitació de la llei trans

Ho fa després de 45 anys de militància amb un "profund i immens dolor"

EuropaPress 4148131 diputada psoe asamblea madrid carla antonelli concentracion defensa
Carla Antonelli, en una foto d'arxiu / Europa Press

L'exdiputada socialista de l'Assemblea de Madrid i primera parlamentària trans d'Espanya, Carla Antonelli, s'ha donat de baixa del PSOE. Ho fa després de 45 anys de militància i, segons ha dit, decebuda per la manera d'afrontar el debat sobre la llei trans i els retards en la tramitació al Congrés. 

"Hui he sol·licitat que es tramite la meua baixa de militància en el PSOE, amb un immens i profund dolor, d'una formació política per a la qual he demanat el vot des de fa 45 anys, des d'aquell 13 d'agost de 1977 que vaig aparéixer en la premsa escrita de l'època i em van qualificar de "travestí polititzat", assenyala Antonelli en una missiva que també ha compartit en Twitter.

Amb la seua eixida, Antonelli deixa una ferida oberta dins del moviment feminista i aprofundeix en la divisió interna que la llei trans ha generat en les files socialistes. Precisament, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat el PSOE de posar en risc l'aprovació de la llei a finals d'any.

Montero acusa al PSOE de retardar la llei

D'altra banda, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat el PSOE de retardar la possibilitat que la llei trans s'aprove abans del final d'any i, per tant, de "posar dificultats a la tramitació" d'una norma que es va pactar, segons ha recalcat la ministra, en el si del govern de coalició.

Montero, que ha dit estar molt preocupada, ha advertit que es deixaran la pell perquè aquesta llei s'aprove abans que concloga el 2022 i ha lamentat que els seus socis socialistes hagen retardat el termini de presentació d'esmenes, amb tot el que això suposa.

També et pot interessar

stats