El pròxim curs escolar no relaxarà les mesures, malgrat la vacunació

La mascareta, la ventilació i la distància de seguretat tornaran a ser protagonistes en els centres educatius per lluitar contra la Covid-19

El manual del CSIC per a una correcta ventilació de les aules
Imatge d'arxiu d'un centre escolar / À Punt NTC

El govern central i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres, durant la Conferència Sectorial d'Educació, el manteniment de les mesures acordades el mes de maig en l'àmbit educatiu, com la presencialitat, l'obligatorietat de mascareta a partir dels 6 anys o la possibilitat de rebaixar la distància interpersonal a 1,2 metres en escenaris de baixa incidència. En aquesta reunió de caràcter extraordinari, la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i les autonomies han repassat el protocol sobre el pròxim curs escolar i les mesures que prendran amb motiu de la Covid-19. De la reunió ha eixit l'acord de mantindre les mesures del curs passat malgrat l'avanç del procés de vacunació.

La ministra d'Educació ha explicat en la roda de premsa posterior a la trobada, les línies principals que regiran el pròxim curs escolar. La primera és "la màxima presencialitat en totes les etapes i en tots els nivells", ha remarcat Alegría. En aquest context, la ministra ha incidit en la vacunació com una "eina fonamental". En aquest sentit, ha recordat que totes les comunitats autònomes ja estan vacunant els majors de 12 anys i que "pràcticament" el 100% dels docents té la pauta completa. Segons dades del Ministeri de Sanitat d'aquest mateix dimecres, almenys el 61,7% dels joves de 12 a 17 anys té la primera dosi de la vacuna, i poca més del 16% està immunitzat ja.

Alegría ha ampliat que la distància de seguretat estarà entre 1,5 i 1,2 metres en funció de les circumstàncies epidemiològiques concretes. També es mantindrà, com durant el curs passat, l'obligatorietat de portar mascareta a partir dels sis anys, igual que la resta de mesures de seguretat (ventilació de les aules, ús del gel hidroalcohòlic i desinfecció de les instal·lacions).

Entre el setembre i novembre pròxims les comunitats autònomes rebran uns 13.500 milions d'euros per a fer front a l'efecte de la pandèmia, a banda dels vora 2.000 milions d'euros procedents dels fons de recuperació europeus per a combatre la Covid a les aules.

Abans de la ministra, ha parlat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, que ha confirmat que durant el pròxim curs escolar el Consell contractarà 5.042 nous docents de reforç i que el Consell també ha previst un pressupost de 39 milions d'euros.

També et pot interessar

stats