Propietaris de l'edifici incendiat de Campanar demanen que es reòbriga la investigació

La comunitat de propietaris del carrer de Rafael Alberti 2 s'uneix al recurs del pare d’una de les deu víctimes mortals 

Així llueix l'edifiic de Campanar, 60 dies després
Així llueix l'edifiic de Campanar, 60 dies després / À Punt NTC

La comunitat de propietaris del carrer Rafael Alberti 2 de València ha anunciat este dijous l’adhesió al recurs d'apel·lació interposat pel pare d'una de les víctimes mortals, juntament amb la dona i els dos fills, de l'incendi que el 22 de febrer va arrasar dos blocs de vivendes al barri de Campanar i va deixar deu persones mortes i centenars de persones sense llar.

Sol·liciten que es reòbriga la investigació i s'ordene la pràctica de les diligències de prova sol·licitades, així com que s'incloga la declaració del comissari cap de la brigada provincial de policia científica de València per a "esclarir els fets". La comunitat de propietaris ha presentat este dimecres davant el jutjat d'instrucció número 9 de València l'escrit d'adhesió al recurs contra el sobreseïment de la causa, ja que entenen que l'arxivament "no és ajustat a dret".

Per a l'advocat de la comunitat, Guillermo Aragó, "no s'analitzen, ni es valoren en l'acte, les diligències practicades a fi d'arribar a esta conclusió, per la qual cosa s'ha de considerar que no s'exposen prou els arguments que han portat l'instructor a prendre eixa decisió i això és causa suficient per a declarar-ne la nul·litat".

En l'escrit d'adhesió al recurs d'apel·lació s'exposa que, com va manifestar la policia científica, continua oberta la investigació per a revelar l'origen i les causes de l'incendi, però "no esmenta res respecte a seguir una investigació sobre les causes o motius de la ràpida propagació de l'incendi", tot i que estes causes "sí que podrien albergar la comissió d'un delicte imprudent".

També et pot interessar

stats